Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Čvarak fest u Kaću, 3. novembar 2019. godine

Čvarak fest u Kaću, 3. novembar 2019. godine

Jubilarni 10. put svi putevi 3. novembra 2019. godine vode u Kać, u slavu vojvođanskog čipsa – Čvarak fest. Ko ne zna šta je to čvarak neka dođu da vide kako nastaje čvarak, da ceo dan provedu veseli i siti.

Tokom dana će se održati takmičenje – čiji čvarci će biti najbolji, najukusniji, najlepši… Sve će to pratiti zvuci tamburice i pesma naša, laloška.

Svako ima svoju tajnu kako nastaju najbolji čvarci, ali mislimo da je najvažnija ljubav prema ovoj poslastici za odrasle i decu.

Čvarak fest 3. novembar 2019.

Sitno narežite kocke svinjske masnoće (3x3x3 centimetra), dok to seckate član ekipe će podložiti vatru ispod kotlanke, sipati malo vode. Tada ubacite buduće čvarke i tokom sledećih 3 – 4 sata vodite računa o jačini vatre, da Vam čvarci ne zagore. Stalno vadite mast iz kotlanke dok ne ostanu čvarci na dnu posude. Dodajte deci mleka i posolite i to je to – stigli ste na kraj puta. Sada samo jedan okrajak cipovke i slobodno uživajte. Vrući čvarci su za mnoge savršenstvo. Zaboravite na savete nutricioniste i uživajte.

Dobrodošli.

Pročitaj i ...

bundeva gajenje

Bundeva je bogatstvo beta karotena i eliksir za telo

Bundeva daje beta-karoten koji smanjuje rizik od raka, hladno cedjeno ulje snižava nivo holesterola u krvi a semenke relaksiraju nerve i čuvaju srce.