Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Kupusijada u Futogu, 1-2. novembar 2019. godine

Kupusijada u Futogu, 1-2. novembar 2019. godine

Kupus je odlika jeseni, a Kupusijada u Futogu je najvažnija manifestacija u slavu kupusa. Dva dana traje manifestacija koja slavi kupus i 100 jela koja se mogu napraviti od njega.

Pozivamo vas na 20. Futošku kupusijadu i Festival Terra Madre Futog, koji će se održati 1. i 2. novembra 2019. godine. Organizatori Manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada su Udruženje “Futoški kupus”, Mesna zajednica Futog, Kulturni Centar “Mladost” Futog, Srednja Poljoprivredna škola Futog i Osnovne škole u Futogu.

Kupusijada u Futogu

Prvi dan manifestacije posvećen je najmlađima, te se tradicionalno u osnovnim i srednjim školama Futoga održava Mini kupusijada.

Drugi dan Kupusijade se izlazi na glavnu ulicu Futoga. Ovogodišnju Kupusijadu pored celodnevnog kulturno-umetničkog programa, takmičenja za najveću glavicu i najbolje jelo od Futoškog kupusa, činiće i 10. Futoški vašar – izložba tradicionalnih proizvoda Srbije.

Najslađa je od futoškog kupusa

Uživajte u prepoznatljivom ukusu jela od kupusa, isprobajte tradionalne specijalitete Srbije i uživajte u programu za celu porodicu.

Prijave i informacije na broj 021/895-077.

Dobrodošli!!!

Pročitaj i ...

novosadska jesen sombor festival

Sombor Festival cveća od 3 – 6. juna 2020. godine

Prilika da uživate u vatrometu boja i bogatstvu mirisa - Sombor Festival cveća 3-6. juna 2020.