Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Slaninijada 2020. godine 20-23. februar u Kačarevu

Slaninijada 2020. godine 20-23. februar u Kačarevu

Ko još nije čuo da se Slaninijada 2020. godine održava po 33. put. Na jednom mestu “brda” slanine i ostalog suvog mesa za sve posetioce je neodoljivi prizor. Četiri dana, od 20 – 23. februara 2020. svi putevi ne vode u Rim nego u Kačarevo, u Banatu.

Slanina je omiljena domaća hrana za Vojvođane, a bogami i Beograđani je vole. Za vreme manifestacije se izloži na prodaju više od 100 tona slanine! Za one koji mere koliko unose kalorija, ne vole slano i masno kažemo da taj dan kada posete ovu manifestaciju na sve to zaborave. Ako baš žele nešto “zdravo” mogu pronaći slaninu od svinje mangulice koja sadrži “dobar” holesterol.

Prodavce najviše interesuje koliko će doći posetilaca? Za četiri dana manifestacije Slaninijada u Kačarevu bude ih skoro 100.000. Gužva je za dva dana vikenda velika, svi se posetioci kući vraćaju sa punim torbama slanine, kobasice, čvaraka i ponekom švarglom.

Slaninijada 2020. Kačarevo

Cene kolike će biti? Teško je to kazati unapred – prošle godine je bilo slanine “sapunjare” (znaju malo stariji koja je to fela slanine) po 400 dinara za kilogram. Ova moderna “adidas” je koštala više – 800 dinara za kilogram. Za “zdrave” masnoće od mangulice je trebalo izdvojiti najviše – slanina 1.000 dinara za kilogram, kobasice od 800 – 1.000 dinara za kilogram. Čvarke da ne zaboravimo – kilogram za 800 – 1,000 dinara. Znamo da nam je inflacija niska pa velimo da će i cene ostati iste.

Kada se dobro zamezi treba to i podmazati – tu su vina iz Banata, ladni vino postupak filtracije nova vinašpriceri i po koja ljuta.

Za one koji vole da se oslade tu je bogata ponuda štrudli, salarica, šapica i rumene breskvice . Oni malo stariji znaju koji su to kolači, bez kojih nije bio ni jedan nedeljni ručak u stara vremena. Odredite sebi da jedan lep dan provedete u carstvu slasnih i masnih đakonija. Dobrodošli.

gastro srem

Dobrodošli!

Pročitaj i ...

hedonisti uživaju

Hedonisti uživaju ceo život, Bijeljina 20-21. mart 2020.

Život ima svoje lepe strane, hedonisti uživaju ceo život. Prilika da vidite i osetite kako je to moguće je poseta Bijeljini 20. i 21. marta 2020. godine