Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Ukusi Vojvodine za vikend, 7-8. septembar 2019.

Ukusi Vojvodine za vikend, 7-8. septembar 2019.

Po treći put imate priliku da uživate u bogatoj ponudi iz Vojvodine, jer tu je manifestacija Ukusi Vojvodine 2019. Možete da vidite, osetite mirise i probate najlepša jela, kolače, vina i rakije iz cele Vojvodine na jednom mestu u Novom Sadu. Smešteni u Limanskom parku, u Novom Sadu, na više od 90 štandova i više od 200 ljubaznih domaćica i domaćina će vas pozdraviti sa “Dobar dan, izvolite probajte naš paprikaš, rinflajš, štrudle, puslice, Rizling, Bermet, gastro sremFrankovku…”. Da Vam bude lakše i slobodno jedete slasnu hranu Sava Graovac iz Kovilja će Vam ponuditi zdravu slaninu, zdrave čvarke od svinje mangulice. Bez lošeg holesterola.

Tokom dva dana, od 10 – 20 sati, će sva Vaša čula biti u “opasnosti” da probate sve što vidite, omirišete, poželite… Zaboravite na kalorije, dijete i veselo krenite u susret hedonističkim užicima.

Ukusi Vojvodine

Sve naše domaće gajeno i zdravo će biti na pultovima, u loncima, šerpama, kotliću, flašama i čašama da Vam vrati onaj davno zaboravljeni ukus domaće supe, paprikaša na nepcima, miris i slast krofni sa pekmezom, štrudla sa makomDa li znate šta je to rinflajš, perkelt, džigernjača, krvavica, puslice, kitnikez, kuglof … eto prilike da saznete i PROBATE sva ta lepa jela, mesne đakonije, slatkiše iz doba naših baka.

ukusi vojvodine
Supa sa povrćem, piletinom …

Prošetajte na minut, ostanite koliko hoćete dugo, i degustirajte vina iz Srema (Grašac i Bermet iz Sremskih Karlovaca, Traminac iz Banoštora), vina sa peska severa Vojvodine (crveni Širaz, Kadarka) … i tako u nedogled – red hrane, čaša vina pa opet ispočetka, uz džez muziku, evergrin, klasiku (nedelja – 8. septembar, kulturno – umetničko društvo “Sonja Marinković” od 16 sati).

Održaće se i tradicionalni kulinarski kup – više od 100 kuvara će pokazati svoje umeće. Sve možete da probate uz kupovinu specijalnih vaučera na licu mesta, u Limanskom parku.

Imate priliku da budete humani i pomognete našim bolesnim sugrađanima, deci koji nemaju lepe igračke. Obratite se volonterima koje će vas uputiti na štandove udruženja.

Još samo jedno – čuvajte naš Limanski park i tokom manifestacije odlažite pet ambalažu i čepove u kontejnere – priroda nam za našu brigu vraća svojom lepotom. 

Dobrodošli, da nam dođete sa osmehom, mi ćemo Vam uzvratiti zagrljajem.

Petar Jovičić

Pročitaj i ...

dani vina sir vino investicije oprema sir mladi

Festival vina Inđija – 28. jun 2020. godine

Festival vina Inđija 2020. u nedelju, dođite da uživate u najboljim vinima sa Fruške gore.