Najnovije vesti
Početna » Poljoprivreda » Stočarstvo » Alltech konkurs za mlade – šansa je pred Vama

Alltech konkurs za mlade – šansa je pred Vama

alteh konkursAlltech konkurs za mlade – Danas otkrivamo rešenja za sutra: Alltech program Mladi naučnik poziva sve buduće inovatore

 Alltech program Mladi naučnik (AYS program), najveće svetsko takmičenje univerzitetskog nivoa u oblasti poljoprivrednih nauka i tokom 2017. godine želi da privuče buduće inovatore. Pobednici koji su osvojili prva mesta u svojim regionima će, uz sve plaćene troškove, biti pozvani da prisustvuju Nedelji istraživača Alltech Mladi naučnik, čiji će vrhunac biti ONE: Alltech Konferencija ideja u Leksingtonu, Kentaki, SAD. Tu će se najbistriji umovi takmičiti za nagradu, u potpunosti finansirano mesto na nivou doktorata (dodiplomci) ili u potpunosti finansirano mesto na nivou postdoktorata (diplomci), pored novčanih nagrada od 5.000 USD i 10.000 USD, tim redom.

„Ovi bisalltech konkurstri umovi poseduju potencijal da danas otkriju rešenja da bi se suočili sa izazovima sutrašnjice,“ rekla je dr Aoife Lajons, direktor Alltecha za obrazovne inicijative i angažmane. „Program Alltech Mladi naučnik nastavlja da otkriva istraživačke talente u povoju u oblasti poljoprivrednih nauka, a mi želimo da se ti budući inovatori pridruže našem globalnom timu.“

AYS program, čija je ovo 12. godina, je prošle godine privukao oko 200 studenata koje je nominovalo 144 profesora koji predstavljaju 117 vrhunskih svetskih univerziteta iz 42 zemlje.

Alltech konkurs za mlade – šansa je pred Vama

Ričard Lali, student postdiplomac na Institutu za tehnologiju, Karlov u Irskoj, je uradio rad zasnovan na pospešivanju rasta biljaka, kojim je osvojio prvo mesto u takmičenju diplomaca. Lali je osvojio 10.000 USD i obezbedio dvogodišnji, u potpunosti plaćen postdoktorski ugovor sa Alltechom.

„To je bilo jedno od najuzbudljivijih i najugodnijih iskustava u mom životu i moje najveće postignuće do sada,“ rekao je Lali. „Nadam se da ću doprineti razumevanju bakterija koje pospešuju rast biljaka i njihove uloge u održivim praksama u poljoprivredi.“

alltech konkurs

Alona Daniel Rajt, student dodiplomac na Univerzitetu Kentaki u Leksingtonu, Kentaki, SAD, uradila je rad zasnovan na naknadnoj infekciji biljne štetočine Helicoverpa zea virusima, osvojivši svetsku dodiplomsku titulu i 5.000 USD. Trenutno, Rajt je u potrazi za programom za doktorante da bi nastavila svoja istraživanja.

Sada je otvorena registracija za takmičenje u 2017. godini, koja će trajati do 31. oktobra 2016. godine. Da bi učestvovali, studente mora da nominuje profesor, a oni mogu da podnesu naučne radove o temama poput zdravlja i ishrane životinja, ratarstva, analitičkih metoda u poljoprivredi, bezbednosti i sledljivosti lanca ishrane, zdravlja i ishrane ljudi i iz drugih oblasti povezanih sa poljoprivrednim naukama. Radovi moraju biti dostavljeni onlajn zaključno sa 31. decembrom 2016. godine.

Rad svakog studenta će prvo učestvovati u takmičenju u regionu iz kog on potiče, Severnoj Americi, Latinskoj Americi, Aziji-Pacifiku, Evropi ili Africi. Potom će tokom ONE svi regionalni finalisti izneti svoj rad pred panelom međunarodnih sudija i živom publikom na Alltech Konferenciji ideja, koja se održava od 21. do 24. maja 2017. godine.

Za dodatne informacije i da biste se registrovali za Alltech program Mladi nau?nik, posetite AlltechYoungScientist.com i preko Fejsbuka.

Važne momente Alltech programa Mladi naučnik za 2016, godinu, pogledajte ovde.

foto Alltech

Alltech konkurs

Pročitaj i ...

hranljiva vrednost bela detelina gnječilica hranljiva vrednost

Hranljiva vrednost biljne mase

Kosidba visine od 7 - 10 cm je najbolji izbor kada dobijate najkvalitetniju senažu ili seno.