Najnovije vesti
Početna » CENE NA BERZI » Soja bez trgovanja, pšenica jeftinija nego nedelju pre

Soja bez trgovanja, pšenica jeftinija nego nedelju pre

Soja bez trgovanja jer kupci ne žele da plate soju 60 dinara za kilogram. višak pšenice u ponudi doneo je cenu od 25 dinara za kilogram (sa PDV – om).

U skraćenoj radnoj nedelji (zbog državnog praznika) na novosadskoj „Produktnoj berzi“ nije bilo značajnih cenovnih odstupanja kukuruza i soje, dok pšenica beleži negativan trend. Ukupan promet je iznosio 2.025 tona robe (-32,95%), čija je finansijska vrednost iznosila 50.283.750,00 dinara (-45,91%).

Kukuruz se zadržao na prošlonedeljnom nivou. Ugovori su zaključivani u cenovnom rasponu od 22,00 do 22,30 din/kg bez PDV-a, dok su ugovori za robu isporučeni u luku zaključivani na 22,50 din/kg bez PDV-a. Ponderisana cena je iznosila 22,10 din/kg bez PDV-a (24,31 din/kg sa PDV-om), što je isto kao i prethodne sedmice.

Soja bez trgovanja

Povećana ponuda pšenice pomerala je cenu pšenice prema niže. Pšenicom se trgovalo po 22,80 din/kg bez PDV-a, (25,08 sa PDV-om) što ujedno predstavlja ponderisanu cenu. U odnosu na prethodni upoređujući podatak cena hlebnog zrna je niža za 2,15%.

Soja je ove nedelje izostala iz trgovanja na robno-berzanskom tržištu. Tražnja za sojinim zrnom po 59,50 din/kg i ponuda soje po nešto višim cenama od 60,50 din/kg nisu rezultirali zaključenjem berzanskih ugovora.

Izvor: Produktna berza Novi Sad

Pročitaj i ...

kvalitetna pšenica izvoz je cene na produktna pad cena cene berza rast cena cene sve niže cena stabilna trgovina novom cene produktna berza cene cena kukuruza na produktnoj cene proizvoda cena soje cene kukuruza cene novi sad soja pad raste cena cene niske promet na berzi

Kukuruz soja ponovo beleže rast cene u Novom Sadu

Kukuruz soja ponovo skuplji - ratari ponovo trljaju ruke. Biće setva soje na rekordnim površinama.