Najnovije vesti
Početna » CENE NA BERZI » Uljana repica 325 evra tona, nova pšenica 145 evra tona

Uljana repica 325 evra tona, nova pšenica 145 evra tona

Hoće li biti visoka tražnja – uljana repica je 325 evra za tonu – rod 2020. godine. Manje je repice na tržištu Evrope – biće viša cena za 10 dana? “Stara” pšenica se sve više nudi – prazne se silosi za novu žetvu.

Smanjena aktivnost učesnika na robno-berzanskom tržištu i blagi pad cena obeležili su ovu nedelju na Produktnoj berzi. Ukupan promet za ovu nedelju na Produktnoj berzi je iznosio 405 tona robe, čija je finansijska vrednost iznosila 9.110.800,00 dinara.

Svi ugovori za kukuruz su zaključeni po jedinstvenoj ceni od 15,90 din/kg bez PDV-a (17,49 sa PDV-om) u količini od 300 tona. Razlog za smanjenu kupoprodaju kukuruza se može pre svega pronaći u brzini preuzimanja robe. Tražnja kukuruza na cenovnom nivou od 16,20 din/kg bez PDV-a na paritetu CPT dunavske luke se odnosila za isporuku robe posle 15. juna.

Pšenica roda 2019. godine je prometovana po ceni od 19,60 din/kg bez PDV-a (21,56 sa PDV-om). Stiče se utisak da se iz nedelje u nedelju pojačava ponuda pšenice starog roda, što bi moglo da dovede do daljeg pada cena ove žitarice.

Uljana repica 325 evra za tonu

Tražnja pšenice roda 2020. godine sa isporukom robe od 1. do 31. jula na paritetu FCA, bila je na nivou cena od 145 do 147 €/tona u dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja, terminski ugovor sa avansnim plaćanjem od 30%. Parametri kvaliteta koje su kupci tražili su bili: protein 12, gluten 24, HL 76, primese do 2%, sa analizom na DON toksin u dozvoljenim granicama. Međutim, ponude pod ovim uslovima nije bilo.

Tražnja uljane repice roda 2020. godine sa isporukom robe jun/jul na paritetu FCA Vojvodina, bila je na nivou cena od 320 do 325 €/tona u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.

Sojino zrno ove nedelje beleži odsustvo iz trgovanja. Ponuda je bila po ceni od 41,70 din/kg bez PDV-a, dok je tražnja bila na nižem cenovnom nivou.

Suncokretovom sačmom sa 33% proteina u količini od 75 tona se trgovalo po jedinstvenoj ceni od 26,70 din/kg bez PDV-a (32,04 sa PDV-om).

Izvor Produktna berza Novi Sad

Pročitaj i ...

nove cene na berzi cena manjak vode prva soja protekcionizam trgovanju izveštaj korona virus dobar rod nova cena na berzama berze bogata žetva manje soje cena pšenice usevi setva napreduje ječam promena cena uljarice cene za evropa seje cena na takse ukinute durum dolar slabi zalihe rastu trgovinski rat setva na cena uljane soja izvoz cene prate cene brinu pad cena manje pšenice cena raste zalihe manje berze evrope Berze rast cena ide cene na jesen cene trgovanje ZALIHE MANJE cene pale cene opet berza miruje cene evropa berza zalihe prinosi manji stanje useva cene uljane euro slabi cene sad tržište cene na berzama cene na berzi cene poljoproizvoda berza cene na svetskom cene na svetskim berze u svetu cene svetsko berza poljoproizvoda cene poljoprivrednih cene rastu cene soje padaju cene idu cene berze izvoz kukuruz cena trgovina pšenicom kiša kvalitet pšenice cena izvoz rekordan novi pad cena berze testiraju pad cena uljane

Agroberza – skuplja pšenica i uljana repica u EU

Sve više cene pšenice na tržištu Evrope. Rusija ponovo prodala pšenicu u Egipat - 230.000 tona.