Najnovije vesti
Početna » konkursi » Regres za spremanje letine u javna skladišta – do 40%

Regres za spremanje letine u javna skladišta – do 40%

Kako da dobijete novac za 40% troškova skladištenja – regres za to možete dobiti ako ispunite uslove. Važi za sve poslenike u agraru koji su komercijalno prisutni na tržištu. Maksimalna količina je 2.000 tona pšenice ili kukuruza i za voće – maksimalno 20 tona maline i/ili kupine i/ili višnje.

Od 15. jula mogu se Ministarstvu finansija i privrede – Upravi za trezor predavati zahtevi za ostvarivanje prava na regres za troškove skladištenja poljoprivrednih proizvoda u javnim skladištima.

Pravo na regres ostvaruju pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, u skladu sa uslovima propisanim zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Neophodno je:

1) da je površine pod poljoprivrednim proizvodima prijavio u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivreda i ruralni razvoj;
2) da je poljoprivredne proizvode podigao iz javnog skladišta u periodu koji ne može biti duži od godinu dana pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na regres.

Pravilnik o regresiranju : Regres za spremanje letine

Pravo na regres ostvaruje se za pun mesec od dana izdavanja robnog zapisa, a najduže za šest meseci od dana izdavanja robnog zapisa u skladu sa zakonom kojim se uređuju javna skladišta za poljoprivredne proizvode, u iznosu od 40% od troškova skladištenja za najviše 2.000 tona uskladištene pšenice i/ili kukuruza, odnosno za najviše 20 tona uskladištene maline i/ili kupine i/ili višnje.

Regres za spremanje letine

Poljoprivredni proizvodi, u smislu ovog pravilnika, su:

  • pšenica, i to: A-1, A-2 i A-3 klase;
  • kukuruz, i to: A i B klase;
  • malina, i to: rolend, polublok, blok i griz kategorije;
  • kupina, i to: konfitura, polublok, blok i griz kategorije;
  • višnja, i to: sa košticom i bez koštice kategorije

Zahtev za regres može se predati do kraja novembra.

Pročitaj i ...

novac za sajmovi tanjiranje traktor oranje ili redukovana konkurs prosperitati mašinski prsten sremski poljoprivredni jesenje oranje

Nova mehanizacija – Fond za razvoj poljoprivrede APV

Konkurs Fonda za razvoj poljoprivrede AP VOJVODINE - TRAKTORI, DRLJAČE, PLUGOVI...