Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Novosadski sajam – više od jednog veka

Novosadski sajam – više od jednog veka

Novosadski sajam je sada zakoračio u drugi vek svoga postojanja. Dugo trajanje je dokaz kvaliteta i opravdanosti održavanja, na radost i potrebu poljoprivrednika i svih učesnika u agraru, važnoj privrednoj grani u Republici Srbiji.

Međunarodni Poljoprivredni sajam se održava po 91. put, od 18. – 23. maja 2024. godine. To je mesto gde stičete prednost, saznajete novosti u poljoprivredi, upotrebi savremenih IT sistema, dobijate savete stručnjaka kako da rešite probleme na njivi, u štali, povrtnjaku, voćnjaku …

Glavno mesto na izložbi zauzima mehanizacija koja se koristi u poljoprivredi. Savremene mašine koriste GPS navođenje, sposobne su da autonomno obrade njive – samo uz kontrolu čoveka koji sve posmatra sa strane, u ataru. Tačnost rada je na neverovatnih 5 – 7 santimetara i mogućnost rada i noću. Kompanija KITE d.o.o. je jedna od vodećih kompanija u ovoj oblasti. Svojom bogatom ponudom traktora, kombajna i priključnih mašina je zadovoljila uslove velikog broja poljoprivrednika. To sve prati i Ministarstvo poljoprivrede sa subvencijama u nabavci novih mašina, kao i poslovne banke. To je jedinstvena prilika da se poljoprivrednici upoznaju sa uslovima za pomoć države u jačanju gazdinstava uz pomoć subvencija, povoljnijih kredita uz učešće Svetske banke (koji donose bespovratno 50% vrednosti kredita). To mogu uraditi u Master centru, na štandu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Novosadski sajam je sada zakoračio u drugi vek svoga postojanja

Tokom održavanja Poljoprivrednog sajma brojna su i predavanja u “Master centru” o novim dostignućima u poljoprivredi. Svaki posetilac može da prisustvuje predavanjima, pita za savet stručnjaka – predavača.

Poljoprivredni sajam ima više od 1.100 izlagača, iz 40 država sveta. Ove godine Partner je Evropska unija, glavni sponzor je Globos osiguranje. Svi znamo kako je poljoprivreda zavisna od klimatskih promena i osiguranje useva, životinja i objekata je sda stvarnost. Polisa Globos osiguranja Vam donosi mogućnost da sačuvate svoj ekonomski položaj i za narednu sezonu i uz dobijenu odštetu nastavite ciklus investiranja.

ULAZNICE – Cena u dinarima sa PDV-om
Ulaznice za odrasle 800,00 dinara
Ulaznice za kolektivne posete (grupe veće od 15 ljudi) * 600,00 dinara
Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata,
decu od 7 do 14 godina i penzionere * 400,00 dinara

Dobrodošli u Novi Sad, na 91. Međunarodni Poljoprivredni sajam, od 18. do 23. maja 2024. godine.

Pročitaj i ...

podsticaji za pčelare krediti pčelarima biodizel organska proizvodnja pčela leska u srbiji oksalna kiselina u smiraj dana

Sajam u Beogradu – 10. i 11. februar 2024.

Državni sajam pčelara po 12. putu Beogradu - 1 i 2. februar 2020. godine