Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Novosadski sajam mesto za inovacije

Novosadski sajam mesto za inovacije

Novosadski sajam mesto za inovacije u poljoprivredi. Međunarodni poljoprivredni sajam se održava od 18 do 23. maja 2024. godine uz učešće više od 1.000 izlagača. Na jednom mestu sve što je potrebno za uspešno bavljenje poljoprivredom. Savremena rešenja u poljoprivredi za nastale klimatske promene i smanjenje troškova u proizvodnji.

Veliki broj izlagača je iz sfere mehanizacije – traktori, kombajni, priključne mašine … Kompanija “Agropanonka” je predvodnik za nova rešenja u sektoru mehanizacije koja donosi promene u obradi zemljišta i uštede tako nastale. Tokom niza godina ponuda traktora je bila osnov razvoja – sada su to savremene mašine koje koriste IT tehnologiju i preciznu poljoprivredu , GPSR. Prošle godine kompanija “Agropanonka” je bila darodavac velike nagrade – traktor Belarus model 820 i HMS rasipač mineralnog đubriva model A1000.

Novosadski sajam mesto za inovacije u poljoprivredi

Na Poljoprivrednom sajmu je velika ponuda kvalitetnih grla brojnih rasa stoke. Tokom održavanja 90. sajma 2023. godine 850 grla stoke je prikazano i ocenjeno. Tako su poljoprivrednici mogli da saznaju o novim rasama za savremeni uzgoj, novim načinima prehrane i postizanju visokog kvaliteta mesa. Prisutni su bile i kompanije koje su predstavile nova genetička saznanja o oplemenjivanju stada.
Tokom Sajma prodato je 14 junica, po ceni od 1.000 do 3.500 evra, 30 ovnova i to po ceni koja je varirala od 200 do 800 evra, kao i šest jarića za 150 do 200 evra.

Na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu je prilika da sretnete stručnjake iz svih oblasti poljoprivrede i potražite savet. Brojna su predavanja tokom trajanja sajma – najviše su posećena predavanja o novim tehnologijama u poljoprivredi. Održavaju se u “Master centru”, moderno uređenom, sa svim tehnološkim pogodnostima za savremeno predstavljanje kompanija, instituta i poljoprivrednih udruženja.

Posetite nas od 18 – 23. maja 2024. godine. Dobrodošli !

Pročitaj i ...

podsticaji za pčelare krediti pčelarima biodizel organska proizvodnja pčela leska u srbiji oksalna kiselina u smiraj dana

Sajam u Beogradu – 10. i 11. februar 2024.

Državni sajam pčelara po 12. putu Beogradu - 1 i 2. februar 2020. godine