Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Novosadski sajam – jedan vek duga priča

Novosadski sajam – jedan vek duga priča

Novosadski sajam – traje jedan vek, period koji zaslužuje poštovanje. Tokom 2024. godine održava se 91. Međunarodni poljoprivredni sajam, od 18 – 23. maja. Još jedna prilika da ga posetite, da unesete novine u svoje poslovanje, na gazdinstvo, zadrugu, preduzeće …

Nauka sa naših fakulteta je veoma doprinela daljem razvoju poljoprivrede i omogućila da rezultati budu ravni rezultatima u razvijenim zemljama Zapadne Evrope.

Voćarstvo je postajala sve značajnija grana poljoprivrede i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i Čačku su stvorili brojne sorte šljiva, jabuka, kajsija, oraha … i sve su predstavljene na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Ekonomski značaj Sajma u Novom Sadu je rastao krajem 20. veka. Sve značajne novosti iz sveta poljoprivrede Evrope i SAD je bilo prisutno na Sajmu i podsticala dalji razvoj naše poljoprivrede.

Novosadski sajam – traje jedan vek

Tokom ovogodišnjeg održavanja međunarodnog poljoprivrednog sajma sigurno će primena dronova biti jedna od najpoželjnijih prezentacija. Bez njih je sada već teško obavljati poljoprivredne operacije na velikim gazdinstvima, na stotinama, hiljadama hektara njiva i voćnjaka.

Izlagači mogu ovoga meseca ostvariti popuste za avansnu uplatu do 31. januara 2024. godine. Popust iznosi 6%.

Klimatske promene su pokrenula brojna istraživanja – kako se prilagoditi, kako umanjiti štete od negativnih promena u poljoprivredi … Što ne može da se predupredi, može da se osigura. Kompanija “Globos osiguranje” je tu da sačuva očekivane prihode u slučaju štete na gazdinstvu. Šta se može osigurati?

  • Osnovni rizici: grad, požar, udar groma, ali i zimsko izmrzavanje kultura poput uljane repice i ozimih strnih žita, a od njih su izuzeti zasadi zaštićeni protivgradnom mrežom
  • Dopunski rizici: uz obavezno ugovorene osnovne rizike su prolećni mraz, oluja, poplava i gubitak semenskog kvaliteta

Prednost je što rate osiguranja vremenski prate ostvarenje prihoda u poljoprivredi. Dobar izbor za sigurniji prihod.

Dobrodošli na ovogodišnji 91. Međunarodni poljoprivredni sajam – mesto gde stičete prednost.

Pročitaj i ...

Novosadski sajam mesto za inovacije

Novosadski sajam mesto za inovacije u poljoprivredi. Međunarodni poljoprivredni sajam se održava od 18 do 23. maja 2024. godine