Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Sajam jagodastog voća – Arilje 29. juli 2022. godine

Sajam jagodastog voća – Arilje 29. juli 2022. godine

Sajam jagodastog voća u Arilju, srcu malinarstva u Srbiji. Prilika da sretnete više od 100 izlagača na sajmu koji će doneti svoje proizvode, iskustva u gajenju će podeliti sa Vama. Predavanja stručnjaka će doneti novosti iz uzgoja jagodastog voća. Sajam se održava se 29. jula 2022. godine, od 9 – 17 sati, sportska hala i park u Arilju.

Predavanja će biti o mogućnosti intenziviranja uzgoja jagodastog voća jer prosek prinosa malina je 5,40 tona po hektaru (maline mogu roditi 10 – 18 tona po hektaru u intenzivnom uzgoju). Predstaviće se i kompanije koje nude kvalitetne sadnice maline (bezvirusne) koje daju mogućnosti maksimalnih prinosa , zatim sistema za navodnjavanje bez kojega je više nemoguće gajiti jagodasto voće . Iz kompanije “Gruža agrar” će podeliti svoja iskustva u uzgoju borovnice. Prisutna je i ponuda mehanizacije koja se koristi u obradi zemljišta, zaštite kao i podrška banke sa povoljnim finansijskom ponudom.

Sajam jagodastog voća

Biće prisutan i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i eto prilike da pitate o problemu koji Vam donosi nevolje. Možda ga i rešite, ko zna!

Imaćete i priliku da se upoznate sa prednostima zaštite proizvoda sa geografskim poreklom, koji Vam donosi više profita i bolju poziciju na tržištu. Proizvodi sa geografskim poreklom su česti u zemljama EU kojima se garantuje izuzetnost, jedinstveni kvalitet koji se može proizvoditi samo u određenom delu, predelu države. Ko još ne zna za sir iz Parme, šunku iz Španije, šampanjac iz Francuske … Kod nas je već zaštićen leskovački domaći ajvar, futoški kupus, lipov med sa Fruške gore planinski đerdapski med , pirotski kačkavalj, sremski kulen …

Pročitaj i ...

marketing u poljoprivredi salon vina smederevka vinski park berba sremski pudarski dani

Vinarije sa Balkana u Beogradu, 1 – 4. septembar 2022.

Sajam vina u Beogradu - Open Balkan od 1- 4. septembra 2022. godine.