Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Sajam poljoprivrede u Šapcu opravdao poverenje

Sajam poljoprivrede u Šapcu opravdao poverenje

SAJAMSajam poljoprivrede u Šapcu je održan u petak i subotu sa učešćem više od 150 izlagača koji su predstavili sve što je potrebno poljoprivrednicima za uzgoj voća, povrća, žitarica, uzgoj stoke.

U organizaciji grada Šapca i RTV AS je po deveti put organizovan sajam poljoprivrede koji je opravdao očekivanja. sajamPoljoprivrednici Srema I Mačve su mogli da izaberu najbolje seme, đubrivo, sredstvo za zaštitu, traktore I priključne mašine za nastupajuću setvu. Veliki je bio izbor potrebne hrane I suplemenata za uzgoj svinja, goveda, peradi koje su predstavile kompanije Hrana produkt, ISV – Subotica, De Heus, Patent Co…

Na otvaranju manifestacije je još jednom ukazano da poljoprivreda može I treba da bude osnov razvoja regiona Mačve. Povoljni krediti I bespovratna sredstva su postala operativna I mogu se ostvariti povoljnosti do 50% povrate sredstava, odnosno krediti sa veoma povoljnim kamatama I grejs periodom. Mogućnost kupovine mehanizacije uz pomoć Ministartstva poljoprivrede Srbije je uticala na veliko interesovovanje posetilaca sajma. “Tupanjac” iz Futoga je prikazao drljače koje svojim kvalitetom i sajamdugogodišnjom sigurnom upotrebom zadovoljavaju i najveće zahteve ratara.

Sajam poljoprivrede u Šapcu  

“Hrana produkt” je predstavila najnovije proizvode za uspešan uzgoj stoke. Sa kapacitetima prerade od 20 tona na sat, silosima kapaciteta 20.000 tona obezbeđuju stabilnu godišnju proizvodnju i uz poštovanje visokih svetskih standarda u proizvodnji garantuju kvalitet proizvoda.

Koisv sajammpanija ISV Subotica je uspešno predstavila opremu za tov svinja kao i hranu za postizanje najboljih rezultata tokom ciklusa gajenja svinja. Upoznala je proizvođače sa značajem korištenja veštačkog osemenjavanja koje garantuje visoki kvalitet svinja i obezbeđuje genetički potencijal za postizanje najveće ekonomske isplativosti njihovog uzgoja.

foto AIT

Sajam poljoprivrede u Šapcu 

Pročitaj i ...

zeleni dvor

Novosadski sajam jedan vek duga priča

Novosadski sajam - mesto gde stičete prednost. Novosadski sajam zauVEK.