Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Sajmovi LORIST počinju 2. oktobra 2019. godine

Sajmovi LORIST počinju 2. oktobra 2019. godine

Spremite se za lepe trenutke na Novosadskom sajmu ove nedelje. Počinju sajmovi LORIST od 2 – 6. oktobra 2019. godine. Dobrodošli.

Međunarodni sajmovi LORIST počinju Sajmоm lova i ribolova i Sajmоm ekologije 2. oktobra, dok Sajam turizma i Sajam sporta publiku dočekuju od četvrtka, 3. oktobra. Zemlja partner je Mađarska, a generalni sponzor je Generali Osiguranje Srbija.

Nastupiće više od 500 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u našoj zemlji. Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizovana je Poklon-igra, a sve koji dođu na LORIST očekuju atraktivni sadržaji, nesvakidašnje promocije, popusti, noviteti, takmičenja i mnogo zabavnog sadržaja.

  • Ulaznice za odrasle – 300 dinara
  • Ulaznice za kolektivne posete (grupe veće od 15 ljudi) – 200 dinara
  • Ulaznice za decu od 7 do 12 godina, penzionere i kolektivne posete za osnovne i srednje škole i fakultete – 200 dinara

Porodični dan je petak, 4. oktobar. Po ceni jedne ulaznice čitava porodica može posetiti sajmove (2 odrasle osobe i dvoje dece).

HALA 1 – RAJ ZA LOVCE I RIBOLOVCE

Sajam lova i ribolova u Novom Sadu biće održan od 2. do 6. oktobra. Uz izlagače iz naše zemlje, nastupiće i učesnici iz Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nemačke i Slovačke.

I ove godine na Sajmu će biti svi koji u Srbiji gazduju i koriste šume, upravljaju zaštićenim prirodnim dobrima i bave se unapređenjem lovstva i ribarstva. Tako neće izostati ni Vojvodinašume, Srbijašume, Lovački savez Srbije, Lovački savez Vojvodine, NAOS, a u Hali 1 će biti i Lovački savez Republike Srpske.

Sajmovi LORIST od 2 – 6. oktobra 2019. godine.

Veliko interesovanje za nastup je među izlagačima koji prodaju obuću i odeću, a učešće su potvrdili i svi veliki distributeri opreme i pribora za lov i ribolov. Između ostalih, u Hali 1 će biti Capriolo, DDA Canona, Snajper, Grof MBM, Balkan Hunter, Trofej, Green Sport, Travar, Euro Fish, Peloponez, Trim-Fox, Swarovski Optik, a predstaviće se i dva najveća domaća proizvođača oružja Krušik i Zastava. U bogatoj sajamskoj ponudi naći će se i terenska vozila za lov i ribolov, koja će ponuditi Trio Motors, Auto kuća Sekulić i X Tim.

Prvi put na Međunarodnom sajmu lova i ribolova nastupa Artemis, Udruženje žena lovaca iz Slovačke.

Atrakcije za posetioce

Nacionalna Izložba lovačkih trofeja biće priređena u Hali 1a. Posetioci će imati priliku da vide trofeje jelena evropskog i lopatara, vepra, muflona, divokoze, srndaća, vuka, medveda, risa, divlje mačke, lisice, šakala… Izložba se organizuje u saradnji sa Lovačkim savezom Srbije.

Izložba sitnih životinja će biti u Hali 6 i trajaće, koliko i Sajam lova i ribolova, od 2. do 6. oktobra, dok je nedelja, 6. oktobar, rezervisana za Berzu sitnih životinja.

U Auli će biti postavljena izložba fotografija, pristiglih na konkurs koji je Capriolo raspisao povodom „Lorista”. Biće izložena 251 fotografija Capriolo bicikala, a najuspešnije će nagraditi žiri u subotu, 5. oktobra.

Svi posetioci Međunarodnih sajmova „Lorist“ moći će, u Hali 1, da se okušaju u gađanju vazdušnom puškom ili lukom i strelom. Streljana će biti obezbeđena sa svih strana, priprema je MP Tropic, a sve vreme biće prisutni instruktori.

lorist
Najvredniji primerci lovačkih pušaka

U okviru Sajma turizma, u Hali „Master” za posetioce koji žele masažu priprema se Spa kutak u saradnji sa Fruškim termama. Srednjevekovno selo i borbe vitezova posetioci će moći da vide na otvorenom delu sajmišta, odmah po izlasku iz Aule u dvorište, u izvođenju Udruženja za očuvanje starih zanata i veština – Beli Orlovi.

Virtuelni obilazak Novog Sada biciklom, posetiocima će omogućiti Novi Sad – Evropska prestonica kulture u centralnom delu Aule. Kako bi tura bila što realnija pripremljen je tandem bicikl na kojem će posetioci uz VR naočare moći da se „provozaju” našim gradom. OPENS, Novi Sad – Evropska prestonica mladih, priprema u Hali „Master” programe i atrakcije za mlađe posetioce sajma i sve koji se osećaju mladima

izvor: Novosadski sajam

Pročitaj i ...

agro belgrade 2020.

Agro Belgrade 2020 – voćari, povrtari i vinogradari

Prilika da na jednom mestu saznate sve što Vas interesuje u voćarstvu, povrtarstvu i vinogradarstvu - Agro Belgrade 2020.