Najnovije vesti
Početna » Seminari » Savetovanje voćara 10. 12 2022. – Novi Sad

Savetovanje voćara 10. 12 2022. – Novi Sad

Savetovanje voćara 10. decembar 2022. – Poljoprivredni fakultet Novi Sad u 9 časova, prilika da saznate nove tehnike uzgoja, dobijete najnovije vesti sa tržišta voća i kako se prilagoditi promenama.

Tržište jabuka u Evropi je “zatrpano” ponudom i trebaće puno napora i vremena da se naša jabuka plasira, uzvoćara vojvvoćara voj ostvarenje zarade.Zato i treba da posetite predavanje prof.dr Zorana Keserovića

Radni deo Savetovanja počinje predavanjem profesora Keserovića o novim izazovima u proizvodnji jabuke, trešnje i kajsije, sa posebnim osvrtom na tehnologije, sorte i podloge.

Sledeće predavanje je veoma interesantno za uzgajivače jabuka, drži ga Jovan Knjeginjić iz DELTA AGRARA o iskustvima u proizvodnji klupskih sorti jabuke jer su one sve traženije i obezbeđuju više cene na tržištu, samim time i zaradu.

Sledi predavanje voje drži prof. dr Nenad Magazin o suzbijanju skalda kod jabuke, česte pojave kod čuvanja jabuka u hladnjači.

Savetovanje voćara 10. decembar 2022.

Interesantno će biti učestvovati na panelu na temu „Novi izazovi u plasmanu i potrošnji jabuke – kako dalje“ učestvuju prof. dr Zoran Keserović, Kolinda Krehorović iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Julka Toskić iz kompanije AgroBrand – Srbija, Mitar Deurić, vlasnik COPA – cooperative of Pannonian apples doo, Dušan Milivojević iz APPLE WORLD DOO iz Riđice, Nikola Kotarac, direktor Zemljoradničke zadruge „Složni voćari“ iz Novog Slankamena i Zoran Đukanović, iz firme DOBRO VOĆE iz Slankamena. Čujte iskustva velikih proizvođača, šta ih muči i kao rešiti probleme. To primenite na svojem gazdinstvu.

Jabuke sa crvenim mesom

Savetovanje se nastavlja predavanjima na još tri aktuelne teme našeg voćarstva:

-Iskustva Srbije u suzbijanju bolesti i štetočina kod oraha, leske i trešnj

dr Marko Injac, Jovanka Petrović i dipl. ing. master Petar Jeličić,

-Iskustva u proizvodnji sorti oraha sa lateralnom rodnošću: Dragan Madžovski iz kompanije Cendler Orah,

-Iskustva u proizvodnji stonih sorti maline – nova šansa malinarstva: Božo Joković, direktor Zemljoradničke zadruge „Agro eko voće“ iz Arilja.

Pitajte i tražite odgovore od proverenih savetodavaca, razmenite iskustva i poboljšajte svoju proizvodnju i ekonomsku dobit.

Pročitaj i ...

kalem vosak rutava buba voćnjak oprašivanje cvetni pupoljci zaštita bakteriozna alternativna rodnost za rezidbu jabuka rezidba voća pepelnica jabuke urea u jesen

Cvetni pupoljci – vreme formiranja budućeg roda

Briga je najviše posvećena plodovima, ali kada se formiraju cvetni pupoljci? Oplođeni cvet daje plod.

Leave a Reply