Najnovije vesti
Početna » Agroekonomija » Konkurs za unapređenje kvaliteta mesa i mleka – AP Vojvodina

Konkurs za unapređenje kvaliteta mesa i mleka – AP Vojvodina

Kvalitet mleka i mesa prodanog na tržištu određuje i prihod na gazdinstvu. Količinu prihoda određuje kvalitet prerađevina od njih, ali su za unapređenja kvaliteta potrebna ulaganja. AP Vojvodina bespovratno dodeljuje ukupno 15 miliona dinara za te namene – konkurs traje do 23. aprila 2021. godine. Maksimalna suma je 2 miliona dinara po jednoj prijavi.

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava

  • za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i
  • ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2021. godini.

Ovim ulaganjima će se omogućiti da gazdinstva ostvare poboljšanje kvaliteta mleka i mesa koje proizvode, uvećanje stočnog fonda i podizanje produktivnosti na gazdinstvu, veća uposlenost članova domaćinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje postojećeg asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu.

Predmet konkursa je sufinansiranje potrebne nove opreme u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka. To je šansa za one koji žele da sami ponude na tržištu proizvode iz malih pogona i tako prodaju proizvode sa višim stepenom prerade. U ovoj eri interneta to je šansa da sa manje troškova dospeju do kupaca domaćih proizvoda – po principu prodaje sa kućnog praga.

Kvalitet mleka i mesa – konkurs

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom Konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 % od ukupne vrednosti investicije. Prilikom obračuna uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 2.000.000,00 dinara.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 200.000,00 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 400.000,00 dinara. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 01.01.2021. godine.

Pročitajte i: Prodaja sa praga

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/4881-852 od 10-12 časova. Tekst konkursa, obrazac prijave i Pravilnik mogu se preuzeti na veb-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine na adresi: www.psp.vojvodina.gov.rs

Pročitaj i ...

novac za sajmovi tanjiranje traktor oranje ili redukovana konkurs prosperitati mašinski prsten sremski poljoprivredni jesenje oranje

Nova mehanizacija – Fond za razvoj poljoprivrede APV

Konkurs Fonda za razvoj poljoprivrede AP VOJVODINE - TRAKTORI, DRLJAČE, PLUGOVI...