Najnovije vesti
Početna » Agroekonomija » Mraz setva ne čekaju, obavezna je dozvola kretanja

Mraz setva ne čekaju, obavezna je dozvola kretanja

Lica koja će vršiti agrotehničke mere tokom zabrane kretanja, jer mraz setva ne čekaju, mora tražiti dozvolu kretanja u tom periodu. Najavljen je mraz tokom vikenda i morate tražiti dozvolu kretanja za period od 17:00 do 05:00 časova narednog dana prijavljivanjem na telefone za svaki okrug (spisak je na kraju teksta). Setva se ubrzano vrši i neki će sejati i tokom noći – šećerna repa je sada na redu. Obavezna je prijava radnika koji će vršiti setvu. Rok za odgovor Uprave za zaštitu bilja je 48 SATI!!!

Veliki problem imaju voćari jer je najavljen mraz i mora se provesti mera zaštite zasada od mraza, baš tokom perioda zabrane kretanja (17:00 – 05:00časova), tako da vlasnik ili korisnik zasada  je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, sa priloženog spiska, prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.

Kada se javite daćete podatke o imenu i prezimenu lica koje će obaviti radove, broj njegove lične karte i adresu (da bi bio oslobođen zabrane kretanja za vreme od 17:00 do 05:00 časova), broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Obratite pažnju jer dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17 do 05 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Mraz setva ne čekaju

Spisak telefona putem kojih se može podneti prijava:

064 88 18 449 za Okruge: Južnobački, Srednjebanatski, Južnobanatski, Severnobanatski, Severnobački, Zapadnobački i Sremski

064 88 18 486 za Okruge: Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski

064 88 18 412 za Okruge: Mačvanski, Moravički , Kolubarski, Zlatiborski, Rasinski i Raški

Dugo se čeka na odgovor na zahtev za odobrenje kretanja od Uprave za zaštitu bilja, preporuka je da nosite odštampanu prijavu koju ste poslali Upravi za zaštitu bilja, tako ćete dokumentovati da ste poštovali proceduru i neće Vam biti napisana prekršajna prijava.

Pročitaj i ...

kvalitet nije setva deklarisanog semena kvalitet zrna slab

Dogovor kuću gradi – sastanak u Ministarstvu poljoprivrede

Dogovor kuću gradi ali za dogovor treba dvoje ili troje. Protesti u julu?