Najnovije vesti
Početna » Agroekonomija » Subvencije 2021. godine dolaze u martu mesecu

Subvencije 2021. godine dolaze u martu mesecu

Subvencije 2021. godine stižu za 45 dana, zato pripremite se za podnošenje zahteva. Novost koja sledi su povoljna sredstva poljoprivrednicima u saradnji sa Svetskom bankom – uz nadamo se povoljne kamate lokalnih banaka.

Prvo će biti isplaćene subvencije po hektaru, zatim sledi konkurs za opremu i mehanizaciju. Nadamo seda će trajanje konkursa biti dovoljno dugo da svi koji žele mogu sakupiti neophodne papire.

Subvencije 2021. godina

U dogovoru sa Svetskom bankom Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će objaviti poziv za kupovinu neophodne mehanizacije i opreme tokom marta 2021. godine. Najavljeni su sledeći uslovi: 50% je subvencija države, 40% će biti kredit odabranih banaka i 10% učešće samog poljoprivrednika. Uz povoljnu bankarsku kamatu ovaj model će mnogima doneti bolje dane na selu – lakšu obradu njiva, preradu proizvoda…

Ukupna suma koja će se ponuditi poljoprivrednicima je 38 miliona US dolara (oko 3,7 milijardi dinara).

Za podršku poljoprivredi je na raspolaganju u 2021. godini 37,5 milijardi dinara (u budžetu je 53 milijardi dinara, ali trošak samih službi Ministarstva poljoprivrede “košta” 16 milijardi dinara).

Uz cene pšenice, kukuruza i soje kao prošle godine ratari mogu koristiti ova sredstva jer će na kraju sezone biti berićeta. Predviđa se dalji rast cena pšenice do juna od 5 – 9 procenata na svetskim berzama. Soje će biti manje u Brazilu od očekivanja tako da će i ona biti tražena.

8. februar 2021. godina

Pročitaj i ...

izvoz svinjskog mesa subvencije ili stabilne cene

Otkup tovljenika slamka spasa za uzgajivače?

Otkup tovljenika kao pomoć države - 15.000 grla. Da li će to doći do svih ili...