Najnovije vesti
Početna » Mehanizacija » Fendt kombajni serije L dobra prilika

Fendt kombajni serije L dobra prilika

Fendt kombajni serije L dobra prilika – Tražite kombajn za vaše gazdinstvo ? Zastanite i pročitajte da li Vam L serija kombajna iz Fendta odgovara. Kombajn Fendt nije toliko popularan i poznat među poljoprivrednicima kao traktor. Pa ipak kompanija AGCO je ponudila nekoliko serija kombajna, a mi ćemo predstaviti L seriju koja je veoma popularna kod porodičnih gazdinstava veličine do 200 hektara.

Malo smo istražili i saznali da ga u Nemačkoj koriste [highlight]u okviru mašinskih prstenova gde opslužuje po nekoliko gazdinstava.[/highlight] Nemačka asocijacija poljoprivrednika DLG ga je proglasila iznenađenjem. Kombajn Fendt serije L sreće se i na našim njivama, kao i njivama regiona.

Evo šta kažu prodavci ovih mašina: “U klasi žitnih kombajna sa 5 i 6 slamotresa Fendt sa svojom serijom L nudi visoku efikasnost i pouzdanost. Naravno danas su moderno oblikovana, prostorna kabina i jednostavno upravljanje, imperativ za svaki model kombajna, pa tako i za L seriju. Poseduje AGCO Power motor sa SCR tehnologijom pobrinu?e se za nisku potrošnju dizel goriva, što je nešto što stoji uz ime Fendt”.

Efikasna žetva

Fendt kod serije L nudi izbor između PowerFlow i FreeFlow visokoizdržljivog uređaja za žetvu. Fendtov FreeFlow heder može biti sledećih radnih širina: između 4,8 i 7,6 m. Oba uređaja karakteriše stabilnost i ravnomeran dovod mase. Naročito kod većih radnih širina do izražaja dolazi sistem TerraControl za automatsko održavanje radne visine i sistem AutoLevel za poravnavanje uređaja za žetvu. Ravnomeran dovod žetvene mase u svim radnim uslovima. U tome mu bez sumnje pomaže PowerFeed rotor za ravnomeran raspored žetvene mase ?ime je obezbeđeno ravnomerno dovođenje do letvaste uvlačne trake.

Bubanj za vršidbu je širok 600 mm, a proizvođač navodi da se visoka efikasnost postiže upravo zahvaljujući velikoj izdržljivosti velikog bubnja za vršidbu. Bubanj za vršidbu produžen je sa ABC modulom radi još boljeg razdvajanja zrna. Žitni kombajn Fendt serije L može se nabaviti i kao model sa MSC plus sistemom koji kao osnovnu opremu sadrži PowerFeed rotor. MCS plus omogućuje da se preko pokretnog bitera dodatno izvrši velika količina slame, pre nego što se ona položi na slamotrese.

Fendt kombajni serije L 

O udobnosti

Već smo rekli da su dobri uslovi za rad rukovaoca postali imperativ. Fendt kombajn serije L obezbeđuje mnogo prostora i udobnosti za rukovaoca. Kabina je, na primer, serijski opremljena klima uređajem, grejanjem i elektronski podesivim ogledalima.

Na taj način rukovalac ima obezbeđen najbolji pogled u svim pravcima. Uz pomo? 3D podesivog upravljača, rukovalac će lakše naći položaj koji će mu najbolje odgovarati u toku celog radnog dana. Pored mesta za rukovaoca nalazi se i udobno sedište za još jednu osobu.

O održavanju

 Komplet hladnjaka vodi računa o zadovoljavajućem stepenu hlađenja motora, hidraulike i klima uređaja. Bubanj sa usisnim vazduhom jednostavan je za čišćenje i onemogučava začepljenje čak i u najtežim radnim uslovima, zbog slobodnog pristupa do samog bubnja za vazduh i hladnjaka. Pored toga, nema mnogo ugrađenih mesta za podmazivanje, a koja se nalaze na lako dostupnim mestima.

Zbog jednostavne mehaničke konstrukcije broj pogona je smanjen, što takođe utiče na smanjen broj zahteva za održavanjem. Tako se više vremena može posvetiti bitnijim stvarima, kao što je žetva. Rezervoari i kontrolna mesta za različite tečnosti za pogon, kao i mesta za njihovo punjenje i pražnjenje, smeštena su na kombajnu na najbolji mogući način. Jednako važi i za vazdušni filter motora. Pored toga, velike bočne limene površine omogućuju jednostavan pristup do svih zna?ajnijih sklopova u svakodnevnom održavanju i kontroli.

Pogledajte i video ovog kombajna u radu OVDE.

izvor, foto: http://www.ekspertmagazin.rs/fendt-kombajn-serija-l-sr

foto pixabay.com

Fendt kombajni serije L dobra prilika 

Pročitaj i ...

navodnjavanje soje kukuruza

Navodnjavanje soje i kukuruza će biti svakodnevica – Šabac

Vlage u zemljištu sve manje, padavine su retke i navodnjavanje soje i kukuruza će biti "normalno" za desetak godine.