Najnovije vesti
Početna » Mehanizacija » Optimalan rad motora i transmisije Fendt 500 Vario

Optimalan rad motora i transmisije Fendt 500 Vario

Optimalan rad motora i transmisije  – Serija Fendt traktora 500 Vario, modeli 512, 513, 514 i 516 zadovoljavaju performanse ranga od 125 do 165 konjskih snaga. Traktori Vario 500 pogonjeni su motorima s četiri cilindra Deutz radne zapremine 4,04 litara. Sistem ubrizgavanja goriva podrazumeva četiri ventila po cilindru i sistem ubrizgavanja  Common Reil  čime se u najvećem modelu 516 obezbeđuje maksimalna snaga 165 konja.

U svim modelima 500 Vario primenjena je SCR tehnologija koja obezbeđuje smanjenu potrošnju goriva, a motor zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Euro 3b (Tier IVi). Ova tehnologija primenjena je i na serijama 700, 800 i 900 modelima veće snage  koji su potrošnju dokazali u okviru neutralnog PowerMix testa na 800 i 900 Vario. Sa potrošnjom 240 g/kWh, model traktora 936 je postigao najbolje rezultate potrošnje na PowerMix testu DLG.

Tretman izduvnih gasova sa AdBlue, ureom, dešava se posle procesa sagorevanja dok sistem recirkulacije izduvnih gasova nije potreban. Osim toga sistem obezbeđuje ne samo povećanje ekonomičnosti potrošnje goriva  nego takođe povećava snagu. Motori na seriji 500 Vario kombinuju nisku potrošnju goriva sa visokim  radnim performansama što traktore serije predstavlja kao Fendt Efikasnom tehnologijom.

 Optimalan rad motora i transmisije Fendt 500 Vario

I bezstepena transmisija ML 90 se testovima pokazala efikasnom. Bezstepeno podešavanje brzina obezbeđuje velik potencijal za uštedu vremena i novca. Sa TMS traktorskim sistemom upravljanja traktor uvek radi  u ekonomskom optimumu.  Potrebno je da operateri samo “zatraže” brzinu a onda aktiviran TMS kotroliše i automatski usklađuje rad motora i transmisije kako bi rad traktora bio ekonomski optimalan.

Na traktorima 500 Vario se ugrađuje isti tip kabine VisioPlus kao i na većim modelima serije 700 Vario. Ovaj tip kabine obezbeđuje maksimalni komfor i posebno veliku vidljivost. Naime linija stakla od krova omogućava pun pregled što ove traktore posebno čini pogodnim za rad sa prednjim utovarivačima.

Prostor i površina stakla od skoro šest kvadratnih metara obezbeđuje osećaj prostranstva kabine. Kada je dizajnirana kabina posebna pažnja je posvećena ergonomskom operativnom komforu.  Sve funkcije su optimalno  pozicionirane na Varioterminalu u okviru desnog naslona za ruku, što obezbeđuje rukovaocu da funkcije aktivira iz sedišta.

izvor :  www.ekspertmagazin.rs/

Pročitaj i ...

kukuruz sušenje kukuruzna zlatica balans kukuruz otkup etanol kukuruz zahtevi cena bez promene prinos kukuruza

Prinos kukuruza veći ako biljka smanji svoj imunitet?

Može li biti više kukuruza sa istih površina? Naučnici su otkrili da gen G beta može tome doprineti.