Najnovije vesti
Početna » Agroekonomija » Prepoznatljiv brend proizvoda sa polja i voćnjaka je važan

Prepoznatljiv brend proizvoda sa polja i voćnjaka je važan

Kako da postanete prepoznatljivi na tržištu – naučite da stvorite brend proizvoda sa naših polja, iz voćnjaka…Naučite na specijalnom, besplatnom obrazovnom programu GI sertifikaciona akademija. Prijava za pohađanje nastave otvorena je do 11. maja 2020. godine.

Puno je proizvoda iz Srbije već steklo Oznaku Geografsko porekla (OGP) koja garantuje potrošačima kvalitet i odlike proizvoda iz određene regije – Pirotski kačkavalj, Leskovački ajvar, Lipov med sa Fruške gore, Futoški kupus …

kupusijada u futogu

Duga je procedura za dobijanje sertifikata, potrebno je ispuniti puno uslova da ponesete ovaj naziv, ali se na kraju sve se to isplati kada se na tržištu valorizuje Vaš napor i potrošači steknu poverenje da je proizvod koji kupuju jedinstven i sa potvrđenim kvalitetom.

Brend proizvoda je garancija kvaliteta

Vlada Švajcarske sada organizuje GI sertifikacionu akademiju koja će se odvijati online za one koji učestvuju već u procesu sticanja ove oznake OGP ili hoće da postanu kvalifikovani (uz mentorski program) deo sistema potvrde kvaliteta proizvoda sa zaštićenim oznakama geografskog porekla (OGP).

Za ovaj vid obučavanja mogu se prijaviti proizvođači,  savetodavci ili istraživači koji za temu svog istraživanja imaju ruralni razvoj i zasnivanje studija proizvoda sa geografskim poreklom.

Dužina obuke je osam meseci (od maja do decembra 2020. godine). Sama GI Akademija će obuhvatiti kako obuku preko web mreže (online) takođe i rad na terenu. Na taj način će biti omogućeno učesnicima da konkretno učestvuju u ostvarenju sertifikacije. Tako ćemo na kraju obrazovnog ciklusa GI Akademije dobiti prvu generaciju savetodavaca i proizvođača obučenih da sprovode, verifikuju i ostvare pravila sertifikacije proizvoda sa poreklom i podstaknu bolji plasman tih proizvoda na tržištu (i mogući plasman u inostranstvu) i veće prihode proizvođačima.

Uspešno položenim testovima na kraju obuke učesnici dobijaju sertifikate:

  • Internog kontrolora kvaliteta za proizvode sa zaštitom geografskog porekla.
  • Savetodavca za proizvode sa oznakom geografskog porekla.

Više informacija o programu na sajtu   www.giakademija.rs

Iskoristite jedinstvenu priliku da pomognete da naši kvalitetni proizvodi ostvare zasluženi uspeh na tržištu, kako domaćem tako i u inostranstvu, stvaranjem brenda koji će doneti uspeh proizvođačima.

Pročitaj i ...

Novosadski sajam – prilika za rast i razvoj

Novosadski sajam - prilika za rast i razvoj Vašeg gazdinstva, zadruge, preduzeća. Ove godine Međunarodni poljoprivredni sajam se održava od 18 - 23. maja. Na jednom mestu najbolje kompanije,