Najnovije vesti
Početna » Vinogradarstvo » Prokupac iznad svih – 14. oktobar Dan prokupca u Srbiji

Prokupac iznad svih – 14. oktobar Dan prokupca u Srbiji

Dan prokupca naše autohtone vinske sorte je prilika da ga zavolite, ako ga već niste zavoleli. Počelo je sve pre pet godina i prokupac je dobio svoj međunarodni dan.

Tokom cele ove nedelje su organizovani događaji koji će se održati Beogradu, Aleksandrovcu i Kragujevcu. Prilika da posetite izložbu posvećenu prokupcu – dragulju naše vinske ponude. Sve više vinogradara sade prokupac, a ako tražite kvalitetne lozne kalemove “Agroplanta“, iz Velike Drenove je pravi izbor.

Dan prokupca 14. oktobar

novosadski salon festival srpskih prokupac vinarija kovačević vino je kvalitet kalemova

U četvrtak, 14. oktobra, na Dan prokupca zvezda večeri je događanje u Beton Hali 5 – Prokupac Day 2021 – izložba najboljih vina od prokupca izabranih 30 vinarija iz cele Srbije. Nastup najboljih vinarija Srbije koje imaju u svojoj ponudi prokupac je prilika da probate vino, saznate više o prokupcu od vinara i vinogradara i podstaknete svoje prijatelje da prokupac bude njihovo izabrano vino. Naziv potiče iz Prokuplja , nekada je 2.000 hektara ove sorte krasilo njegovu okolinu.

Cena ulaznice za Prokupac Day je 1.000 dinara, a karte se mogu kupiti preko servisa Gigstix. Broj posetilaca je ograničen uz poštovanje svih zdravstvenih mera zbog covida-19.

Tokom cele nedelje imate priliku da u vinotekama kupite prokupac po akcijskim cenama, restorani će ponuditi posebno kreirane menije, biće puno degustacija u ugostiteljskim objektima širom Srbije.

Organizatori manifestacije su Vinska kultura, vinski magazin Vino & Fino i portal Vinopedia.rs. Sve te napore je podržao USAID kao deo ostvarenja važnog cilja – Projekta za konkurentnu privredu.

Pročitaj i ...

sadnja loznih kalemova vinograd vinova loza rezidba mraz u vinogradu

Sadnja loznih kalemova na tradicionalan način

Pravilna sadnja loznih kalemova na stari način, ručno, je pouzdan način. Kako to uraditi?