Najnovije vesti
Početna » Vinogradarstvo » Zemunski salon vina – Madlenijanum, 07. maj 2022. godine

Zemunski salon vina – Madlenijanum, 07. maj 2022. godine

Zemunski salon vina prvi put u Madlenijanumu, ali kakva je to premijera sa viša od 50 vinarija iz Srbije i okruženja. U subotu 7. maja 2022. u prostoru (Bell etage) spoja slikarstva i vajarstva i primenjene umetnosti će se smestiti vinski raj za ljubitelje vina. U terminu od 14 do 20 sati ćete uživati u najboljim vinima i umetničkim delima umetnika Kristine Pirković, Vasilise Ivanović, Teodore Stojanović, Lidije Martinović, Zorana J. Dobrotina, Stojana Milanova, Ljubomira Lackovića i Zorana Mojsilova.

Vinarije koje će Vam ponuditi najbolja vina iz svojih podruma su već poznate mnogima, ali će se njih osam prvi put predstaviti na 1. Zemunskom salonu vina u subotu.

Zemunski salon vina – Madlenijanum

vino od interfest novi sad

Vinarija “Lastar” iz Levačkog vinogorja će ponuditi Tamjaniku, Riesling, Pinot noir i penušavac Brut. Vinarija “Plavinci” iz Grocke je biser među vinarijama – nagrada za najbolje organsko vino Balkana na BIWC 2021 osvojio je sa vinom Tamjanika Selena 2020 . Vinarija “Radlović” iz Mokrina već ima kolekciju zlatnih medalja sa BIWC takmičenja – Cabernet Sauvignon 2017  prošle godine trofej za najbolje crveno vino Balkana, zatim Cabernet Sauvignon 2018 dobija priznanje najbolje vino Balkana sa još jednim zlatom. Vinarija “Veritas” iz Sremskih Karlovaca je poznata po specifičnim uzansima – vinova loza se donosi iz Francuske i gaji na padinama Fruške gore koje uz Dunav daruju grožđe od kojih se proizvodi Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon vrhunskog kvaliteta. Tu su još “Vinarija Mačkov podrum”, Vinarija “Tonković” …. Zagolicali smo Vam maštu ? Dođite da se družimo i saznamo više o našim odličnim vinima.

Pratilac vina je i “Truff Truff” – blago iz zemlje, crni i beli tartuf. Kompanija “Truff Truff” Vam nudi blaženstvo ove “zlatne” gljive koja se može naći i u Srbiji. Probajte namaz sa tartufima, ulje sa tartufima … i sve to zaokružite vinom iz regija Srbije.

Sve to će “začiniti” muzika koja će ulepšati Vaš doživljaj Salona vina u aranžmanima DJ Dujeta.

Ulaznica za ovaj umetničko – vinski zaplet, zajedno sa Riedel čašom za degustiranje vina, staju 1.500 dinara a mogu se kupiti na ulazu u Madlenijanum.  

Dobrodošli !

Pročitaj i ...

nega vina

Nega vina za dobar kvalitet i dugotrajnost

Berba i proizvodnja šire je početak dugog putovanja jer tek nega vina daje kvalitet. Nakon …