Najnovije vesti
Početna » Događaji » Mladi poljoprivrednici putuju u Brisel, nagrada RTI

Mladi poljoprivrednici putuju u Brisel, nagrada RTI

Srbija želi da mladi poljoprivrednici ostanu na selu i nastave da obrađuju zemlju svojih predaka. Ministarstvo poljoprivrede još nije završilo bodovanje svih prijava mladih poljoprivrednika za dobijanje sredstava, ali jedna dobra vest – SUMP održava dodelu nagrada učesnicima konkursa “Poljoprivrednik budućnosti”, koje će se održati 26. septembra 2020. godine ispred tržnog centra BIG u Novom Sadu.

Najbolji dobiće nagradu kompanije RTI u vrednosti od 2.000 evra. na drugo mesto nagrada je cirkular za drva (Agropanonka) dok će trećeplasirani dobiti bicikl (Arotech).

Mladi poljoprivrednici

Put u Brisel dobiće sva tri dobitnika radi prisustva sastanka evropskog veća mladih poljoprivrednika CEJA.

Forum SUMP je osnovan radi podrške jačanju i udruživanju mladih poljoprivrednika, njihovom doprinosu inovativnosti u poljoprivredi i želji da mladi ostanu na selu i od svoga rada mogu da žive kao i drugi mladi poljoprivrednici u Evropi. Cilj je daleko, ali svaki put počinje prvim korakom.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je obećalo da će u septembru objaviti rezultate konkursa kojim se mladim poljoprivrednicima dodeljuje 1,5 milion dinara – bespovratno. Ostalo je još 16 dana, taman dovoljno da više od 5.000 mladih poljoprivrednika dobije rešenje o uplati sredstava na njihov račun i tako ostvari svoju prvu investiciju koja će im doneti bolji život i novu nadu za prosperitet.    

Prilika je da ovaj put mladi poljoprivrednici investiraju u nešto novo, inovativno i ne gaje standardne ratarske kulture koje već godinama ne obezbeđuju akumulaciju kapitala na gazdinstvu. Da u voćarstvu gaje savremene sorte malina (