Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Festival srpskih vina Lazarevac, 9. novembar 2019.

Festival srpskih vina Lazarevac, 9. novembar 2019.

Festival srpskih vina Lazarevac – Vino je dar bogova i rezultat teškog rada vrednih vinogradara. Ove godine po 11. put se održava Festival srpskih vina u hali SRC “Kolubara” 9. novembra 2019. godine. Prijavljeno je puno vinarija koja će Vam predstaviti najbolja vina iz njihovih podruma. Svečano otvaranje Festivala srpskih vina Lazarevac je u 12 sati i do 20 sati ste u prilici da ih sve probate i date svoju ocenu. Ulaz je besplatan.

Važno je napomenuti da je obezbeđen besplatan autobuski prevoz iz Beograda. Sa svih strana naše vinorodne Srbije doći će vinari (vina sa peska-Subotica, slavna vina sa Fruške gore, iz vetrovitog Banata, iz srca Šumadije, sa ponosnog Oplenca, vinorodne Župe, Negotina, Metohije…) da sa ponosom pokažu svoje majstorstvo i umetnost u stvaranju odličnih vina.

Festival srpskih vina

Ko još nije čuo za veliki povratak sorte Prokupac na našu vinsku kartu. Održan je i Svetski Dan Prokupca – 14. oktobar 2019 godine. To je dan kada je pre tri godine počeo slavodobitni hod Prokupca u svet. Evropo ti si nam prva stanica na putu, stižemo!

Lazarevac se odavno upisao na vinsku kartu Srbije, sada ima i šampione, evropske. Vinariju „Carpe Diem“ iz Lazarevca koja je na Međunarodnom sajmu vina u Bergamu u Italiji svojom vinskom etiketom „Kaberne sovinjon 2015“ osvojila zlatnu medalju. Tu je i podrum „Milojević“ iz Zeoka koji beleži izuzetne rezultate na brojnim takmičenjima i sajmovima vina.

Dobro nam došli! Živeli!

*Posetioci festivala moraju imati najmanje 18 godina starosti

Pročitaj i ...

prihrana vinove organsko vinogradarstvo faze razvoja cvetanje vinove loze vinograd posle

Organsko vinogradarstvo izazov za vinogradare

Organsko vinogradarstvo – Sajam VIVO u Vrdniku je pružio savete za gajenje vinove voze u …