Tuesday 25.02.2020.
Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Festival vina Temerin 25. januar 2020. godine

Festival vina Temerin 25. januar 2020. godine

Prilika za poštovaoce i ljubitelje vina je Festival vina Temerin 2020. koji se održava u subotu, 25. januara 2020. godine. I u ravnici Bačke vinogradi daju dobro grožđe i dobra vina. Vinarija “Vindulo” je pravi primer kako ljubav prema vinovoj lozi i vinu iznedri vina izuzetnog kvaliteta. Važno je reći da se gaje se i autohtone sorte Bačka, Panonia, Petra …

Festival je međunarodnog karaktera, pored domaćih vinara okuplja i vinare iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Slovačke, Bugarske, Moldavije i Slovenije. Rekordan broj od 761 uzorka vina ostvaren je 2010. godine. Festival spada među najveće turističko-vinske manifestacije u Vojvodini, Srbiji, a i u Panonskoj niziji i okuplja nekoliko hiljada posetilaca, ljubitelja vina.

Festival vina Temerin

Od 2011. godine ulazi u IPA program Evropske Unije. Sadržaji festivala: skup vinara iz Panonske nizije, skup međunarodnih i naših ocenjivača vina, skup vinarskih udruženja Srbije i okolnih zemalja, stručna degustacija vina.

Zimsko vreme je pravo vreme da uživate u kapljici vina, čuvenim pogačicama sa čvarcima i provedete prijatan dan sa prijateljima koje ste pozvali da dođu u Temerin i prijateljima koje ćete steći u subotu.

Dobrodošli!

Pročitaj i ...

vinograd nega Podloga kober 5bb sadnja vinove pegavost lozne podloge rojatska kordunica vinograd podizanje đubrenje vinograda vinograd zemljište kako postaviti

Karlovački uzgojni oblik za vinovu lozu za četiri godine

Četiri godine treba za uzgoj vinove kada se formira karlovački oblik čokota.