Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Salon vina Kragujevac 2020 – 6. jun (subota)

Salon vina Kragujevac 2020 – 6. jun (subota)

Vreme je za domaća vina, Salon vina Kragujevac 2020. će se održati 6. juna 2020. godine u hotelu “Kragujevac” u terminu od 12 – 20 sati. Više od 500 vinskih etiketa će biti na jednom mestu, hedonisti Vi ste na redu.

Zasluge za organizaciju ovog divnog događaj ima najviše Vinski viteški red Šumadije. Prvi put je Salon vina održan 2015. godine i odmah je pobrao sve pohvale i profesionalaca i amatera, ljubitelja vina. Sada se održava po 6. put i postao je važan datum u kalendaru svih vinara Srbije i jugoistočne Evrope.

Osim vinara, Salon vina je ugostio i proizvođače opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođače hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda. Salon u svom pratećem programu ima predavanja i stručne radionice, kao i slaganje vina i hrane.

Salon vina Kragujevac 2020.

analiza vina
Salon vina Kragujeva 2020

Vinarije “Temet” je ukras ovoga salona.

Vina vinarije “Temet” iz Lozovika su brzo pronele dobar glas. Vina vinarije su snažna, sa karakterom i prefinjenim bukeom. Sve je to donelo i prestižne nagrade na svetski značajnim vinskim takmičenjima. Prošle godine je stiglo pregršt medalja za Tri Morave crveno 2017, Tri Morave belo 2018, ali se izdvojilo vino Tri Morave Reserva 2016 koje je osvojilo Zlatnu medalju Decanter za 2019. godinu sa 95 poena (važno je napomenuti da u sastavu ovoga vina je i autohtona sorta Prokupac).

Pandemija je uslovila otežan transport roba, odlaganje brojnih sajmova, manifestacija, ali je ovo prilika da u Kragujevcu podržimo domaće vinare, uživamo u njihovim vinima i ponesemo po koju bocu ovoga božanskog pića da nas podseti na lepe trenutke sa prijateljima- novim i starim. Pružimo podršku vinima sa ovih prostora jer kvalitet je visok, ne zaostaju za vinima Italije i Francuske – medalje sa Decanter takmičenja poslednjih godina to dokazuju. Živeli!

Pročitaj i ...

turijska kobasicijada

Klobasa Fest Bački petrovac – 24. juli 2021. godine

Klobasa Fest u Bačkom Petrovcu za vikend, 24. juli 2021.