Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Vina sa Fruške gore – Inđija, 25 jun 2022. godine

Vina sa Fruške gore – Inđija, 25 jun 2022. godine

Vina sa Fruške gore plene svojim kvalitetom, dođite na 5. Festival vina Inđija u subotu i probajte vina koja su osvojila zlatne medalje. Dođite na plato ispred kuće Vojnovića u 18 sati.

Na jednom mestu najbolja vina vrednih vinara sa obronaka Fruške gore. Car Probus je počeo, mi nastavili i sada je vino blago koje negujemo i rado ga darujemo drugima. Tu su i razne sremske đakonije – sir, suhomesnati proizvodi koji mame, slatki kolači kao nekad – po receptima baka.

Vina sa Fruške gore – 5. Festival vina Inđija

Pristiglo je više od 100 uzoraka koje je ocenila komisija sastavljena od stručnjaka, poznavaoca vina. Najbolja bela vina su Šardone iz 2021. – vinarija Vojnović, Begeč, Tamjanika – vinarije Apatović iz Sremskih Karlovaca, Šardone barik – vinarije Komazec iz Inđije kao i Grašac – vinarije Tanasković, Krušedolski Prnjavor.

Najbolja crvena vina su iz vinarija Veritas, Sremski Karlovci – Cuvee Ćuk 2020. , vinarija Sokolov zamak, Beška – Marselan 2019., vinarija Aven, Inđija – Balans i drugi dok su najbolji roze imali Langov podrum, Inđija – Roze, takođe majstorsko delo vinarije Komazec, Inđija – Roze Mila 2020.

Autohtone sorte vinove loze su pravi izbor – Tamjanika, Grašac, Prokupac, Probus …

Održaće se i radionica ” Grašac autentični Sremac” somelijera , poznavaoca vina bez premca Igora Lukovića sa početkom u 16 sati (prijave – mob: 063 511 023).

Bogati muzički program počinje u 20 i 30, Beogradski dixilend orkestar i “Stare kuku”. Dobrodošli!

Pročitaj i ...

proređivanje grozdova analiza zemljišta

Proređivanje grozdova je mera koja daje rezultate

Nekada je potrebno raditi proređivanje grozdova da bi se dobili kvalitetniji grozdovi.