Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Vinska šetnja – Irig, u nedelju 09. jun 2024.

Vinska šetnja – Irig, u nedelju 09. jun 2024.

Vinska šetnja – Irig, u nedelju 09. jun 2024. godine Na startu Welcome desk na kome će preuzimati startni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, mapom rute, osveženjem i poklon suvenirom.

Turistička organizacija Vojvodine (TOV) organizovaće u nedelju 09. jun – Fruškogorsku vinsku šetnju “Fruška Walk&Wine 2024”, tokom koje će, na kružnoj pešačkoj ruti dugoj 7,6 kilometara, vinoljupci imati priliku da degustiraju vrhunska vina fruškogorskih vinara na četiri degustaciona punkta kao i da uživaju u ukusima lokalnih specijaliteta.

Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde kreće u nedelju 09. jun sa Ribarskog trga u Irigu, a ture se, počev od 12 časova, organizuju na svakih pola sata. Šetače, vinopije na startu dočekuje Welcome desk na kome će preuzimati startni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, mapom rute, osveženjem i poklon suvenirom. Planirane su šetnje u grupama od 70 posetilaca sa vodičem, a polazak je na svakih 30 minuta.

Šetajući stazom fruškogorske vinske šetnje, posetioci će proći pored urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Marije Terezije, a vratiće se na Ribarski trg kroz portu crkve Svetog Nikole. Nakon šetnje, na početnoj – a ujedno i krajnjoj tački – iriškom Ribarskom trgu, posetioci će „iz prve ruke“ moći da izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su tokom hedonističke šetnje degustirali na četiri punkta.

Vinska šetnja – Irig

Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine, Opštine Irig, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora”, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine. Rezervacije i prodaja vaučera za učesnike prve fruškogorske vinske šetnje, vršiće se preko prve domaće digitalne turističke platforme Visit-Serbia.online.

Manifestacija “Fruska Walk&Wine 2024” doprinosi očuvanju životne sredine u najstarijem nacionalnom parku u Srbiji – šetnjom i sa digitalnim vaučerima smanjuje se karbonski otisak, pomažući pritom razvoju globalne ekološke svesti i održivog turizma u Srbiji. Zainteresovani ljubitelji vina i Fruške gore, mogu da izvrše onlajn kupovinu digitalnih vaučera putem sledećeg linka.

Turistička organizacija Vojvodine

Pročitaj i ...

pepeljasti groždjani grožđani prihrana vinove organsko vinogradarstvo faze razvoja cvetanje vinove loze vinograd posle

Prihrana vinove loze folijarno i klasičnim đubrivom

Pravo je vreme da se obavi druga prihrana vinove loze - pred cvetanje i zametanje.