Najnovije vesti
Početna » Poljoprivreda » Ratarstvo » HHO gas za uštedu i bolju efikasnost motora

HHO gas za uštedu i bolju efikasnost motora

HHO gas za uštedu – „HS-VG“ namenjen je za proizvodnju “HHO” gasa, dodatnog goriva za sve tipove dizel, benzinskih, plinskih i drugih motora sa unutrašnjim sagorevanjem goriva. Ugradnjom „HS-VG“ u vozilo ostvarujete uštedu glavnog pogonskog goriva od 10 do 30 %. „HS-VG“ za rad koristi napon 12 V i 24 V jednosmerne struje sa vozila.

„HS-VG“ troši destilovanu ili čistu pijaću vodu koju korisnik uređaja doliva u otvor za dolivanje vode na mešaču ili rezervoaru. „HS-VG“  daje dodatno gorivo gas vodonik i kiseonik. Vodonik i kiseonik potpuno su bezopasani za čoveka i okolinu. Sprovedeni u usisni sistem vazduha u motoru vozila, zajedno sa glavnim pogonskim gorivom i vazduhom iz atmosfere potpuno sagorevaju u motoru vozila. „HS-VG“ smanjuje štetne izduvne gasove u većem procentu nego što smanjuje samu uštedu goriva.

Šta je vodonik generator i  čemu služi? Vodonik generator je uređaj u kome se odvija elektrohemijska reakcija elektroliza vode. Ovo je odavno poznat proces dobijanja gasa vodonika i kiseonika. Voda je tečnost koja ima molekul sa dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika. Vodonik je najlakši hemijski element i gas bez boje, ukusa i mirisa. Zapaljiv je u koncentraciji od 4 do 94%. Potpuno je bezopasan za čoveka i okolinu. Potpuno je bezopasan za sve motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

 HHO GAS

Vodonik ima maksimalnu količinu energije, po jedinici mase, svih poznatih goriva. Tako da slobodno možemo reći da je vodonik najjače poznato gorivo. Već je počela trka velikih svetskih proizvođača automobila u proizvodnji vozila 100% na vodonik. Ali takva vozila su još veoma skupa i nekomercijalna. Vodonik koji korisnik toči na pumpi je veoma skup i neisplativ za širu primenu. Ovakva vozila su dodatno komplikovana zbog velikih boca za rezervu vodonika koji je u njima smešten pod visokim pritiskom. Za razliku od ovog sistema naš HS-VG je samostalan uređaj koji koristi električnu energiju sa alternatora vozila i proizvodi vodonik koji bez skladištenja pod malim pritiskom ide direktno u usisni sistem vazduha, na motoru vozila. Ovim sistemom bez pritiska i rezervoara vodonika, obezbeđujemo besprekornu sigurnost u bilo kojim uslovima na datom vozilu.

Vodonik, kada se upali sagoreva 100% i brže od bilo kog poznatog goriva. U kompresionom prostoru motora, svojim osobinama, pomaže sagorevanje glavnog goriva tako što povećava ukupan učinak iskorišćenosti postojećeg goriva. Standardna iskorišćenost energije, benzin ili dizel goriva, pri sagorevanju u motoru, u odnosu na ukupnu masu potrošenog goriva, iznosi od 60 do 90% u zavisnosti od tehničke savremenosti i ukupnog broja radnih sati datog motora. Uvođenjem “HHO” gasa u vozilo povećavate iskorišćenost postojećeg dizel i benzin goriva i ovo daje efekat prelaska dužeg puta sa istom količinom goriva.

Uvođenjem vodonika i kiseonika gasa u vozilo možete ostvariti uštedu glavnog pogonskog goriva u procentu od 10 do 30%. Ili možete preći 10 do 30% duži put sa istom količinom goriva. Razlika u procentu uštede goriva nastaje kao posledica energetske efikasnosti datog motora.

HHO GAS  ZA  UŠTEDU

Uvođenjem vodonika štetni izduvni gasovi se smanjuju u znatno većem procentu nego sama ušteda goriva. U skladu sa novim EURO 5 i EURO 6 standardima u automobilskoj industriji, vodonik generator, smanjenjem štetnih izduvnih gasova povećava standard vozila u koji je ugrađen.

Naučnim ispitivanjem u našoj firmi „HYDROGEN  SOLUTIONS“, višegodišnjim razvojem i skupljanjem svetskog znanja iz ove oblasti došli smo do saznanja o novom načinu elektrolize vode i dobijanja vodonika. Princip ovog novog načina elektrolize vode je zasnovan na što manjoj uloženoj energiji za što veću količinu dobijenog “HHO” gasa. Tehnička primena novog načina elektrolize vode zasniva se na velikoj površini elektroda u malom prostoru uređaja. Ovim principom rukovođeni sastavili smo naš HS-VG vodonik generator.

Da bi imali proces elektrolize vode u našem HS-VG uređaju potrebno je na ćeliju dovesti pozitivan napon jednosmerne struje do 14V. A na PM pulsni modulator dovodimo negativan napon jednosmerne struje. Iz PM-a minus provodnik vodimo na ćeliju. Uključivanjem PM počinje elektroliza vode tako što elektrolitička tečnost, koja se nalazi u mešaču, prirodnim padom, preko donjeg uvodnika, ulazi u ćeliju i u komorama ćelije imamo proces elektrolize a  izdvojeni “HHO” gas prirodnim potiskom (vodonik je 25 puta lakši od vazduha), izlazi na gornjem izvodniku ćelije i crevom sproveden ide u mešač. Ovde sabrani “HHO” gas na vrhu mešača izlazi i crevima sproveden ide u vodeni osigurač odakle završava u usisnoj grani vozila.

U procesu rada HS-VG troši katalitičku tečnost, tako da korisnik redovno treba da proverava nivo u mešaču, a po potrebi dospe destilovanu vodu (može i čista pijaća voda ali ako sipate destilovanu produžavate trajnost tečnosti i uređaja).

Naš uređaj HS-VG konstruisan je tako da može dugo i bezbedno raditi u svim uslovima na vozilima, građevinskim mašinama, plovilima i aparatima za grejanje, sečenje i varenje metala. Osnovni deo, ćelija, je sastavljen od nerđajućih, magnetno-otpornih čeličnih elektroda (kvalitet čelika 30). Tako da je ovo sve ukupno trajan proizvod.

Trajnost HS-VG, ako se pravilno ugradi i koristi, iznosi od 20 do 30 godina. Ali zamenom, eventualno dotrajalih elektroda, ovaj uređaj ima neograničen vek trajanja.

(AGRO-EKO Magazin/HYDROGEN SOLUTION doo)

Pročitaj i ...

Druga generacija kukuruznog plamenca

Druga generacija kukuruznog plamenca napada biljke, vreme je za tretma zaštitnim sredstvima. Za kukuruz treba koristiti Coragen 20 SC

Leave a Reply