Najnovije vesti
Početna » TURIZAM » Tara lepotica Srbije – zdravlje i spokoj

Tara lepotica Srbije – zdravlje i spokoj

Tara lepotica Srbije – planina koja nudi lepote prirode koju nisu ugrozili moderni investitori. Dok je temperatura u Srbiji na vrelih 34 C , na Tari se u podne ide stazama zdravlja na 24 C.

Hotel “Omorika” je u predelu Tare koja Vam nudi miris smole borova, duge staze kroz šumu, kiseonik i ozon da okrepite telo. Brojna su mesta koje možete posetiti šetajuci planinom.

Vidikovac Banjska stena zaustavlja dah. Svi pri pogledu u dubinu ponora, pomisle kako smo mali spram prirode i njenih moći.

Putem nailazite na šumu Pančićeve omorike, jedinstvene na svetu. Zahvaljujući Jovanu Cvijiću je flora Srbije postala poznata u celom svetu.

Tara lepotica Srbije

Nastavite dalje kroz šumu i očekuje vas mir i krepost u manastiru Rača. Da napomenem, putem su oznake koliko Vam treba vremena do odredišta, ali i opomena da se čuvate susreta sa medom…

Staza koja polazi od hotela “Omorika” Vam daruje lepotu prirode i dobru kondiciju (ko uspe da je celu predje). Očekuju vas 4 mosta, interesantan je most Mladenaca. Tu možete odmoriti, uživati u mirisu borova, žuboru potoka i to je prilika za lepu fotografiju. Nastavite dokle telo može jer morate misliti da sačuvate snagu za povratak. Putem su korpe za nepoželjne stvari, čuvajte prirodu.

Svakako probajte divlje kupine na koje nailazite u šetnji, tu je i šipak, divlji batat, kantarion. Slobodno lezite na travu u livadi, miris trave, cveća, razigrani leptiri oko Vas su prava prirodna terapija. Zaboravite na obaveze, mobilni telefon i jednostavno uživajte. Udišite vazduh koji nigde nije tako lekovit.

Posetite Zaovinsko jezero, pravu oazu lepote, mira i spokoja. Dodjite na Taru, uživajte i kada se vratite pričajte svima kako je na Tari lepo. Vidimo se u šetnji kada padne sneg na Tari.

Pročitaj i ...

ipard II rural ipard za mlade

Seoski turizam konkurs do 27. septembra 2019. godine

Novi konkurs za unapređenje ruralnog turizma i očuvanje starih zanata - do 27. septembra 2019.