Najnovije vesti
Početna » ZDRAVLJE » Koštica kajsije leči i obnavlja telo čoveka

Koštica kajsije leči i obnavlja telo čoveka

Kajsija je rado viđen gost na našoj trpezi, a ne znaju svi kakve sve blagodeti ona ima za nas. Naime, kajsija ima više dobrih osobina – obilje vitamina, minerala, vlakana, ali i koštica kajsije ima svoju tajnu. Vitamin B 17 je prema naučnim spisima dobar protivnik za borbu sa bolestima.

Kako sačuvati zdravlje u ovo doba pandemije? Potrebno je puno minerala i vitamina da bi naš organizam imao mogućnosti da se odbrani. Sada je vreme kada se odvija berba kajsije – kako sačuvati plodove za zimu? Kuvaju se pekmezi, džemovi, kompoti, ali se koštice kajsije često bacaju ili spaljuju. Ne trebate to činiti jer koštica kajsije čuva jezgro koje je delotvorno i kod najtežih bolesti.

Obiluje vitaminom B17 – koji je delotvoran u borbi sa kancerom. Kako to sve deluje? Ćelije kancera zahtevaju puno glukoze i sa unosom jezgra kajsije unosimo i taj vitamin. Kad unosimo vitamin B17 i ćelije kancera unose iz vitamina B 17 benzaldehid i cijanid koji ih usmrti. Kancer ćelije sadrže enzim beta-glikozidaza koji oslobađa pristup ćeliji da koristi glukozu za svoj rast i razvoj, ali uz dva molekula glukoze unosi i jedan molekul benzaldehida i jedan molekul hidro-cijanida (CHN). Tako je unela i osnove za svoju smrt. Uz ostale mere pravilne ishrane i primene medikamenata bolest će biti lakše pobeđena.

Koštica kajsije leči

Osim vitamina B17 koštica kajsije je izvor gvožđa, kalijuma i fosfora, koji dodatno poboljšavaju imunitet našeg organizma. Koliko se može uneti koštica dnevno? Razni su saveti, ali tri do pet dnevno je dovoljno da podstaknete imuni odgovor na brojne napade na ćelije našeg organizma.

Pročitajte i: Smokva je blago

Još jedna prednost konzumiranja kajsije je bogatstvo vlaknima što podstiče peristaltiku creva, i niskokalorična je.

Proizvodi se i ulje od jezgra kajsije koje povoljno deluje kako na kožu (pri upotrebi na licu, korenu kose). Često se upotrebljava za negu kože sklone aknama. Prisutno je i na trpezama kada obogaćujemo salatu ili kao dodatak jelima – ulje sadrži esencijalne masne kiseline, vitaminima A i E.

Konzumiranje jezgra koštica od kajsija se ipak NE preporučuju deci, trudnicama i dojiljama.

Pročitaj i ...

surutka

Surutka – slatka i kisela, bogatstvo minerala

Zdravsvene prednosti upotrebe surutke kisele ili slatke su brojne.