Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Čvarak fest u Kaću, 7. novembar 2021. godine

Čvarak fest u Kaću, 7. novembar 2021. godine

Jubilarni 11. put svi putevi 7. novembra 2021. godine vode u Kać, u slavu vojvođanskog čipsa – Čvarak fest. Ko ne zna šta je to čvarak neka dođu da vide kako nastaje čvarak, da ceo dan provedu veseli i siti. Početak je u 10 sati kada će takmičari krenuti da stvaraju čaroliju. Zvanično otvaranje manifestacije je u 12 sati. Nemojte zakasniti. Sve je smešteno na placu kompanije “Unimet” (putem od Novog Sada, posle benzinske pumpe “MOL”).

Tokom dana će se održati takmičenje – čiji čvarci će biti najbolji, najukusniji, najlepši… Sve će to pratiti zvuci tamburice i pesma naša, laloška.

Svako ima svoju tajnu kako nastaju najbolji čvarci, ali mislimo da je najvažnija ljubav prema ovoj poslastici za odrasle i decu. Tokom trajanja manifestacije će tamburaši razgaliti mnoge, možete i zapevati sa njima.

Brojni majstori svoga zanata će izložiti svoje proizvode – kolači, vina, med … Kada se umorite vreme je za disnitorski paprikaš – obeležje svake zabijačke. Od svežeg mesa , uz puno povrća i začina i naravno mnogo ljute paprike. Posle sve to “zasladite” vinom, da smanjite holesterol.

Čvarak fest 7. novembar 2021.

Kako nastaju čvarci – krupni ili sitni, punomasni ili malo ceđeni, sa malo mleka na kraju ili ne …? Pažljivo dodajte so na kraju procesa jer mnogo ne valja.

Jedan od recepata za laloške čvarke je pred Vama.

Sitno narežite kocke svinjske masnoće (3 x 3x 3 centimetra), dok to seckate član ekipe će podložiti vatru ispod kotlanke, sipati malo vode. Tada ubacite buduće čvarke i tokom sledećih 3 – 4 sata vodite računa o jačini vatre, da Vam čvarci ne zagore. Stalno vadite mast iz kotlanke dok ne ostanu čvarci na dnu posude. Dodajte deci mleka i posolite i to je to – stigli ste na kraj puta. Sada samo jedan okrajak cipovke i slobodno uživajte. Vrući čvarci su za mnoge savršenstvo. Zaboravite na savete nutricioniste i uživajte.

Dobrodošli.

Pročitaj i ...

bojadiser vreme je tamjanika alikante vino u buradima mlado vino filtracija

Dan mladog Portugizera 19. novembra 2021. u Irigu

Dan mladog portigizera u Irigu 19. novembra 2021. godine.