Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Dani berbe grožđa , Vršac 14 – 17. septembar 2023.

Dani berbe grožđa , Vršac 14 – 17. septembar 2023.

Dani berbe grožđa Vršac – jesen je doba kada se slavi i veseli. Vršac je mesto koje je vekovima bilo veliki proizvođač vina koje se izvozilo širom Evrope. Prva izložba vina je bila 1857. godine kada su   vredni vinogradari pokazali najbolje što je vinova loza dala. 

Gudurica je mesto koje živi za grožđe i vino. Tokom cele godine turisti uživaju u domaćim proizvodima i vinima bez premca. Podno najvišeg vrha Vojvodina – Gudurički vrh ( 641 metar ) su vinogradi za ponos. U vreme Marije Terezije filoksera je poharala vinograde u Evropi, ali ne i u Gudurici. Cena  vina je bila određivana prema cenama u Gudurici !! Posetite dom porodice Nedin, nadaleko čuvenih vinara. Probajte lokalno vino kreacer, lepršavo i miroljubivo koje vas oraspoloži da zapevate i zagrlite ceo svet.

Dani berbe grožđa Vršac

U toku manifestacije u slavu berbe grožđa organizuju se mnogobrojna kulturna, komercijalno-sportska dešavanja, kao i izložba grožđa i vina. Najzanimljivija dešavanja su: karnevalska povorka, dečji maskenbal, nagradna igra “Grožđe iz aviona”, biciklistički karavan “U pohode vinogradima”, raznovrstan i bogat kulturno-umetnički i zabavni program, kao i niz sportskih takmičenja. Atrakcija su i veliki plinski roštilji na kojima se peku kobasice. Koncerte održavaju poznati izvođači i grupe, a organizuje se i izbor lepotice “Berbe”. 
Svečano otvaranje je u petak u 21 čas, sledi koncert Tanje Savić u 22 sata. U subotu je predstavljanje viteza vina u 19 sati, dok koncert održava Sergej Ćetkovič u 21 sat. U nedelju u 12 sati je karneval, u 14 sati “Grožđe pada sa neba”. Veče ulepšava koncert Zdravka Čolića u 20 i 30 sati.
Dobrodošli
foto pixabay.com

Dani berbe grožđa Vršac

izvor TO Vršac

Pročitaj i ...

Smederevska jesen , 7 – 10. septembar 2023. godine

Smederevska jesen ,dobrodošli !