Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Dani ludaje u Kikindi , 15- 18. septembra 2022. godine

Dani ludaje u Kikindi , 15- 18. septembra 2022. godine

Dani ludaje PO 37. PUT su za vikend, posetite Kikindu i uživajte u slasnim kolačima sa bundevom, sa cimetom. Sve je posvećeno bundevi – kraljici bašte. Sve počinje u četvrtak , 15. septembra izborom likovnih i literarnih radova predškolaca i školaraca. U petak je dečiji karneval sa temom “Plodovi jeseni” koji će predvoditi dobošar, uz gradsku muziku. Sa njima će defilovati i mažoretkinje iz Herceg Novog.

Subota je dan za Banatski fruštuk – bogata ponuda svega najlepšeg što može ponuditi banatska kuhinja, uz neizostavnu bundevu. Brojna udruženja žena će vas dočekati u “Gostinskoj sobi” – prikazaće šta sve vešte ruke mogu da ispletu, izvezu, skuvaju …

Dani ludaje u Kikindi

Zatim dolazi finale u nedelju – izbor nateže, najduže bundeve. Biće puno takmičara iz Banata, Vojvodine, Srbije , ali će doći i tri najveće bundeve iz Mađarske. Da vidimo ko je uspešno uzgojio NAJVEĆU bundevu ove godine. Šampioni su bili samo oni koji mogu da uzgoje bundeve teže od 400 kilograma! Za strpljive koji uzgajaju najduže bundeve minimalno mora da poraste više od 200 santimetara.

Interesantno je i da pogledate umetnike carvinga – rezbarenja po kori bundeve, pravo iznenađenje za mnoge posetioce.

Sve će to začiniti muzički koncerti grupe “Van Gog”, “Kerber” i miljenika mnogih – Zdravka Čolića.

Dobrodošli !!!

Pročitaj i ...

oktoberfest pivo napitak dani piva

Oktoberfest u Novom Sadu, 23 -24. 09 2022.

Oktoberfest za vikend i Novom Sadu, 23. I 24. septembra kod "Promenade". Ulaznice 300 i 700 dinara.