Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Dani krsturske paprike – 17. avgust 2019. godine

Dani krsturske paprike – 17. avgust 2019. godine

Još jedan povod da se proslavi dobar uspeh, Dani krsturske paprike se  održavaju u čast paprike koja je Ruski Krstur ucrtala na mapi najboljih proizvođača. Ko još nije čuo za vredne povrtare iz Ruskog Krstura. Majstori su najbolji, proizvode papriku za ponos i diku. Dan je rezervisan za obilazak polja sa paprikom, razgovore proizvođača i otkupljivača, kompanije koje su snabdevači kvalitetnim semenom i đubrivom će predstaviti svoju ponudu.

Dani krsturske paprike

Dani krsturske paprike i ajvar

Program manifestacije je planiran da zadovolji sve ukuse. U 10 sati se okupljaju proizvođači koji će na trg u mestu izneti najbolje primerke paprika, zatim se sprema 15 kazana sa po 100 paprika punjenih mesom za sve učesnike i posetioce. Sledi obilazak polja paprike koja je ponela ove godine kao nikad pre. Povoljni uslovi će doneti bogat rod, više od 90 procenata prve klase. Na više od 350 hektara je posađena paprika i to uglavnom roga, ima nešto i babure i paradajz paprike.

Očekuje vas parada konja u 17 sati. Tokom poslepodneva će biti i takmičenje u kuvanju ajvara (biće i takmičarke iz Leskovca, kolevke ajvara).

Veče je rezervisano za koncert domaćih bendova dok je u 22 sata glavna zvezda “Divlji kesteni”.

Svratite i provedite lepo poslepodne sa prijateljima i novim prijateljima koje ćete sigurno steći. Dobrodošli.

Pročitaj i ...

sjenička mleko prerada sajam etno rumfest gastronomija

Sajam Etno hrane i pića Beograd 23 – 26.11.2019.

Pravo mesto da osetite ukuse iz naše Srbije - Sajam Hrane i pića, sajam tradicionalnih proizvoda od 23. novembra u Beogradu.