Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Festival vina i hrane, 5. septembar u Beogradu

Festival vina i hrane, 5. septembar u Beogradu

Vinogradi se spremaju za berbu, u subotu će Festival tradicionalnog vina i hrane u Beogradu “otvoriti” sezonu (Good Food & Wine Festival). Na Savskoj promenadi će od 15 – 23 sata, u subotu 5. septembra, biti na jednom mestu naša vina i domaće hrana iz cele Srbije.

Najavljen je događaj Vinskim karnevalom danas šetnjom Knez Mihajlovom ulicom u Beogradu. Uz predstavljanje nekih od učesnika manifestacije priređen je i mini koncert Kulturno umetničkog društva “Kosta Abrašević”.

Prilika da degustirate naša vina i tradicionalnu hranu iz Srbije uz obale reke, sa muzičkim programom tokom celog trajanja manifestacije Vam se pruža ako dođete u subotu.

Festival vina i hrane

Brojne su nagrade koje će učesnici podeliti posetiocima, više od 10.000, cene ponuđenih proizvoda će biti sa posebnim popustima i prilagođena moći potrošača. Tu će se predstaviti i naši Vojvođani sa kozjim sirevima, šunkom i slaninom od mangulice. Vina sa peska iz Subotice, zlatne kapi sa obronaka Fruške gore, iz naših Sremskih Karlovaca će stići i Bermet – car među vinskim kraljevima.

Stižu i slani zalogaji sa Zlatibora i kompanije “Zlatiborac” i brojnih domaćina iz Mačkata koji svoje proizvode (pršutu, kobasice i slanine) donose na Sava promenadu. Sa svih strana Srbije će domaćini doneti svoje domaće proizvode iz Šumadije, Toplice, na Vašu radost koje ćete probati i kupiti, poneti da obradujete svoje najdraže.

Posebno treba naglasiti da će pekari pokazati svoje umeće i odati čast hlebu, našem blagu. Biće priređena i izložba “Hleb naš nasušni”.

Dobrodošli, ponesite maske i dobro raspoloženje.

Pročitaj i ...

novosadska jesen sombor festival

Vrt u gradu – BeoPlantFair 17 – 20. juni 2020.

Vrt u gradu - najlepši kutak gde se možete odmoriti - BeoPlantFair do 20. juna 2020. na Beogradskom sajmu