Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Festival vina i hrane, 5. septembar u Beogradu

Festival vina i hrane, 5. septembar u Beogradu

Vinogradi se spremaju za berbu, u subotu će Festival tradicionalnog vina i hrane u Beogradu “otvoriti” sezonu (Good Food & Wine Festival). Na Savskoj promenadi će od 15 – 23 sata, u subotu 5. septembra, biti na jednom mestu naša vina i domaće hrana iz cele Srbije.

Najavljen je događaj Vinskim karnevalom danas šetnjom Knez Mihajlovom ulicom u Beogradu. Uz predstavljanje nekih od učesnika manifestacije priređen je i mini koncert Kulturno umetničkog društva “Kosta Abrašević”.

Prilika da degustirate naša vina i tradicionalnu hranu iz Srbije uz obale reke, sa muzičkim programom tokom celog trajanja manifestacije Vam se pruža ako dođete u subotu.

Festival vina i hrane

Brojne su nagrade koje će učesnici podeliti posetiocima, više od 10.000, cene ponuđenih proizvoda će biti sa posebnim popustima i prilagođena moći potrošača. Tu će se predstaviti i naši Vojvođani sa kozjim sirevima, šunkom i slaninom od mangulice. Vina sa peska iz Subotice, zlatne kapi sa obronaka Fruške gore, iz naših Sremskih Karlovaca će stići i Bermet – car među vinskim kraljevima.

Stižu i slani zalogaji sa Zlatibora i kompanije “Zlatiborac” i brojnih domaćina iz Mačkata koji svoje proizvode (pršutu, kobasice i slanine) donose na Sava promenadu. Sa svih strana Srbije će domaćini doneti svoje domaće proizvode iz Šumadije, Toplice, na Vašu radost koje ćete probati i kupiti, poneti da obradujete svoje najdraže.

Posebno treba naglasiti da će pekari pokazati svoje umeće i odati čast hlebu, našem blagu. Biće priređena i izložba “Hleb naš nasušni”.

Dobrodošli, ponesite maske i dobro raspoloženje.

Pročitaj i ...

podsticaji 2019 manifestacija konkurs za turizam lorist sajam lorist novi sad turizam na selu ruralni razvoj

Seoski turizam je nova šansa za mlade na selu

Doba korone je uputilo mnoge na selo, da žive bez zabrana i uz sve blagodeti prirode. Turizam na selu je pravi izbor.