Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Gastro Srem u Staroj Pazovi, 30 I 31. AVGUST 2019.

Gastro Srem u Staroj Pazovi, 30 I 31. AVGUST 2019.

Još jednom Vas pozivamo u Srem na manifestaciju Gastro Srem – manifestacija koja će se održati 30-31. avgusta 2019. godine u Staroj Pazovi. Dođite da se uverite u gostoprimstvo Sremica i Sremaca, probate sve đakonije , posetite izložbu slika, slušate zvuke tamburice …  Dobrodošli !

Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“, čije je ovogodišnje zaštitno lice glumac Aleksandar Tunić, održaće se u petak i subotu na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. Ova domaće kobasice manifestacija na jednom mestu okupiće sve domaće proizvođače i goste iz Srbije i regiona koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Svoje specijalitete izložiće proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, udruženja žena, poljoprivredna gazdinstva, vinarije, proizvođači meda, džemova, rakije, poslastičari, bombondžije. Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete ovog podneblja i da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu.

Drugog dana manifestacije, od 21h održaće tamburaki koncert La Banda. Manifestacija „Gastro Srem“ nudi i gastronosmko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u petak. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“ koje će biti organizovano krajem godine. „Posetioci ce moći da uživaju u jedinstvenoj manifestaciji na ovom prostoru kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku i edukativnu ponudu.

Gastro Srem

Dođite i sami se uverite da u Sremu se dobro jede, baš !“ , izjavila je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova Dragana Zorić Stanojković. 

izvor TO Stara Pazova

Pročitaj i ...

sjenička mleko prerada sajam etno rumfest gastronomija

Sajam Etno hrane i pića Beograd 23 – 26.11.2019.

Pravo mesto da osetite ukuse iz naše Srbije - Sajam Hrane i pića, sajam tradicionalnih proizvoda od 23. novembra u Beogradu.