Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Interfest 2022. od 16 do 18. juna u Novom Sadu

Interfest 2022. od 16 do 18. juna u Novom Sadu

Interfest 2022. od 16 do 18. juna na starom mestu – Trg slobode u Novom Sadu. Festival vina koji sve obraduje i ponudi najbolje što vinari čuvaju tokom godina. Prilika da na jednom mestu osetite sunce Mediterana, visove Fruške gore i blage noći juga Srbije u čaši vina.

Po 19. put nas vinari Srbije , regiona i sveta daruju najboljim vinima koje su gajili u svojim podrumima. Ove godine Srbija se svojim vinima sjajno predstavila se okitila zlatnim medaljama na svetskom takmičenju Decanter u Londonu. Predstaviće se i u Novi Sad.

Počnite sa vinima sa peska iz okoline Subotice – Frankovka, Kadarka. Nastavite sa čarobnim kapima vina sa Fruške gore – iz vinarija Iriga, Sremskih Karlovaca i mladih vinarija sa zlatnih padina ove planine. Tu je Grašac, Neoplanta, Sila, Petra, PROBUS – najbolje vino koje je iznedrio Institut za voćarstvo i vinogradarstvo iz Novog Sada, zatim uz kolače Bermet.

gvozdeno vino aromatizovana vina
                              Sremski Karlovci se diče bermetom

Interfest 2022. u Novom Sadu.

Tu su i ponosna vina sa juga Srbije – naš Prokupac koji sve više traže strani posetioci jer je on blago koje se tek otkriva. Morava nije samo reka nego i sorta koja postaje uzdanica Srbije na internacionalnim takmičenjima.

Sve to prate slasni zalogaji naše Vojvodine, ljuta jela Mađarske koje zatim vino traže. Muzika je neizostavni deo manifestacije u Novom Sadu. SVE POČINJE U 19 SATI I TRAJE DO 24 ČASA, ZATIM SUTRA PONOVO I TAKO TRI DANA. Ulaz je slobodan, čaše i vaučere za degustaciju vina možete kupiti na ulazu ove hedonističke manifestaciji.

Svi putevi za sledeći vikend vode u Novi Sad. Dobrodošli.

Pročitaj i ...

Prvi festival grašca 10. juna 2022. – Petrovaradinska tvrđava

Grašac na Petrovaradinskoj tvrđavi 10 juna 2022. godine. Dobrodošli !