Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Kačarevo SLANINIJADA počinje, zbogom dijeti – Dobrodošli

Kačarevo SLANINIJADA počinje, zbogom dijeti – Dobrodošli

slaninijadaKačarevo SLANINIJADA – ko nije makar jednom probao “sapunjaru” slaninu taj ne zna šta je raj. U Kačarevu se od 3 – 6. marta 2022. održava po 35. put manifestacija posvećena slanini. Preporuka je da probate barem četiri vrste slanine ( svaki dan manifestacije po jednu ), ali obavezno i slaninu od mangulice – slaninu sa dobrim holesterolom. Od nje ćete biti zdraviji !? Na jednom mestu 300 proizvođača, tone i tone slanina, čvaraka, kobasica … Zaboravite savete o holesterolu, dijetu i dođite da uživate u carstvu hrane.  Dobrodošli!!

Prvog dana , u četvrtak tačno u podne je svečano otvaranje manifestacije “Slaninijada”.  Pre toga pola sata tamburaške muzike – “Tamiški boemi” na bini u centru.

Da se ne zaboravi kako se nekada zabijačka zbivala, od 9 – 12 će se pokazati tradicionalni način obrade svinja paljenjem slamom. Tokom celoga dana će se odvijati takmičenje “Zlatni čvarak” – za naš vojvođanski čips, tako mnogo cenjen da je i cena, bogati , zlatna.

U subotu je takmičenje za sve koji vole slaninu – za najjače slaninare najteža slanina, brzo jedenje slanine, ljuti izazov … (od 12 – 13 sati). Tu je i omiljena trka prasića “Uhvati me ako možeš” u 11 sati.

U nedelju su na bini najbolja kulturno umetnička društva u 12 sati zatim “Ambasador ” bend u 13 sati, i  kao šlag na slaninu bio bi koncert Goce Lazarević u 13 i 30 sati.

foto pixabay.com

Kačarevo Slaninijada

Pročitaj i ...

kobasica rekord

Turijska kobasicijada od 25 – 27. februara 2022. godine

Turijska kobasicijada nakon pauze zbog pandemije ponovo sledećeg vikenda (25 - 27. februar 2022. godine).