Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Kačarevo SLANINIJADA počinje – Dobrodošli

Kačarevo SLANINIJADA počinje – Dobrodošli

slaninijadaKačarevo SLANINIJADA – ko nije makar jednom probao “sapunjaru” slaninu taj ne zna šta je raj. Neko voli da je slanina “Adidas”, neko da bude od gronika … U Kačarevu se od 15 – 18. februar 2024. održava po 37. put manifestacija posvećena slanini.

Preporuka je da probate barem četiri vrste slanine ( svaki dan manifestacije po jednu ), ali obavezno i slaninu od mangulice – slaninu sa dobrim holesterolom.  Od nje ćete sigurno biti zdraviji !? Nemojte da promašite i ne probate naš fruštuk u Vojvodini, leba masti sa alevom paprikom i soli.  Na jednom mestu više od 300 proizvođača, tone i tone slanina, čvaraka, kobasica … Zaboravite savete o holesterolu, dijetu i dođite da uživate u carstvu hrane.  Dobrodošli !!

Prvog dana , u četvrtak 15. februara, tačno u podne je svečano otvaranje manifestacije “Slaninijada”.  Pre toga tamburaška muzika – da se razgalite. Održava se na bini u sportskoj dvorani. U 12 i 30 sati proglašenje pobednika. Tokom celoga dana je topljenje slanine “Zlatni čvarak” .

Petak, 16. februar, Tokom celoga dana će se odvijati takmičenje “Zlatni čvarak” – za naš vojvođanski čips, tako mnogo cenjen pa je i cena, bogami, zlatna.

slaninijada 2020.

U subotu,17. februar, je takmičenje za sve koji vole slaninu – za najjače slaninare, najteža slanina, brzo jedenje slanine, ljuti izazov … (od 12 – 13 i 30 sati). Od 9 – 13 sati je TAKMIČENJE U KUVANJU DONATORSKOG PASULJA “ZLATNI KOTLIĆ”.

U nedelju, 18. februar,  su na bini najbolja kulturno umetnička društva od 12 sati , tamburaši od 13 do 15 sati.

Svi putevi vode u Kačarevo ovoga vikenda.

foto pixabay.com

Kačarevo Slaninijada

Pročitaj i ...

rivica 19. put banoštorska berba dionis probus

Rivica 23. put, vino iz Fruške gore za Vas

Vino sa Fruške gore, manifestacija u Rivici 23. put vas zove u goste. Uživajte i zaboravite brige. Dobrodošli.