Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Kulen iz Kisača je najbolji – 25. februar 2023. godine

Kulen iz Kisača je najbolji – 25. februar 2023. godine

Kulen iz Kisača će ovoga vikenda biti najbolji izbor. Dođite u subotu, 25. februara 2023. godine u Kisač, pored Novog Sada, da proverite da li je kulen koji proizvode najbolji. Možete probati i kobasice, čvarke – popiti čašu domaćeg vina i zasladiti se štrudlom, salčićima, breskvicama …

Mnogi majstori kažu da je njihov kulen najbolji, tako ćete i u Kisaču upoznati najbolje majstore. Kako je najbolje obraditi meso, koje začine upotrebiti … Tajne se ne odaju , ali možemo Vam predložiti jedan od recepata.

Važno je imati kvalitetno meso od svinjskog buta (najmanje da je svinja gajena 18 meseci), masnoću, domaću papriku (slatku ili ljutu) – ali kvalitetnu i so (od 2,2 do 2,3 %). Meso treba dobro obraditi (na mašini šajbna 8 i sitnija, pa tako tri puta) i napuniti katu (slepo crevo svinje). Pustiti da kulen 6 meseci fermentiše, dobro se nadimi (3 – 4 dima), dostigne svoj najbolji kvalitet i stigne na trpezu.

Kulen iz Kisača je najbolji

Pored takmičenja u pravljenu svežih kobasica tu je i topljenje čvaraka – ko ih ne voli tako tople i slasne. Još ako padne sneg biće to prava zimska idila.

Ovo je prilika da probate ukuse vina iz domaće radinosti, da se osladite kolačima koje su pravile vaše bake i koje najviše volite.

Dobrodošli u Kisač i prijatno Vam bilo.

Pročitaj i ...

slaninijada 2020.

Slaninijada 2023. godine 16-19. februar u Kačarevu

Ko još nije čuo da se Slaninijada 2023. godine održava po 36. put. Na jednom mestu "brda" slanine i ostalog suvog mesa za sve posetioce neodoljivi prizor.