Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Kupusijada u Mrčajevcima, 16- 18. 09 2022. godine

Kupusijada u Mrčajevcima, 16- 18. 09 2022. godine

Kupusijada u Mrčajevcima za vikend, na radost ljubitelja dobrog zalogaja. Tokom vikenda, 16- 18. septembar 2022. će majstori kuvanja u zemljanim posudama pokazati kako je kupus dragoceno povrće.

 Po 19. put će se brojni posetioci, uz pridržavanje svih mera zaštite zbog pandemije, biti u prilici da posete Mrčajevce – selo dobrih domaćina. Tokom 19. “Kupusijade” predviđen je bogat kulturno-umetnički program koji će biti održan sa početkom u 16 časova.

Kupusijada u Mrčajevcima

Kako se sprema taj čuveni kupus? U zemljani sud se prvo doda mast – dobro se podmažu zidovi posude. Zatim krene red kupusa, red goveđeg mesa, red kupusa, red svinjskog mesa, pa opet red kupusa, red ovčijeg mesa, ponovo red kupusa … i tako do vrha posude. Svaki red se obogati začinima – so, biber u zrnu, lorberov list, mlevena paprika – slatka i ljuta i … tajni začin kuvara. Svadbarski kupus je najbolje što možete pojesti tih dana u celoj Srbiji.

Nastupe pevača narodne muzike pratiće Veliki narodni orkestar Vlade Panovića. Takođe, nastupiće i veliki broj kulturno –umetničkih društava kao i pevačke grupe i orkestri.

Na brojnim štandovima će biti i specijaliteti ovoga kraja – čuvena je rakija šljivovica, proizvodi od voća , sirevi i suhomesnati proizvodi, kolači po recepturi iz prošlog veka … Dobrodošli!

Pročitaj i ...

ukusi vojvodine

Ukusi Vojvodine – Novi Sad, 09 – 10. septembar 2023.

Nemate izgovor da ne dođete na manifestacijju "Ukusi Vojvodine" za vikend - Novi Sad, 11. septembar 2021.