Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Kupusijada u Mrčajevcima, 17- 19. 09 2021. godine

Kupusijada u Mrčajevcima, 17- 19. 09 2021. godine

Kupusijada u Mrčajevcima za vikend, na radost ljubitelja dobrog zalogaja. Tokom vikenda, 17 – 19. septembar 2021. će majstori kuvanja u zemljanim posudama pokazati kako je kupus dragoceno povrće.

 Po 18. put će se brojni posetioci, uz pridržavanje svih mera zaštite zbog pandemije, biti u prilici da posete Mrčajevce – selo dobrih domaćina. Tokom 18. “Kupusijade” predviđen je bogat kulturno-umetnički program koji će biti održan sa početkom u 16 časova.

Kupusijada u Mrčajevcima

Kako se sprema taj čuveni kupus? U zemljani sud se prvo doda mast – dobro se podmažu zidovi posude. Zatim krene red kupusa, red goveđeg mesa, red kupusa, red svinjskog mesa, pa opet red kupusa, red ovčijeg mesa, ponovo red kupusa … i tako do vrha posude. Svaki red se obogati začinima – so, biber u zrnu, lorberov list, mlevena paprika – slatka i ljuta i … tajni začin kuvara. Svadbarski kupus je najbolje što možete pojesti tih dana u celoj Srbiji.

Nastupe pevača narodne muzike Dejana Živkovića, Ivane Tasić, Dejane Đekić, i Jovana Mihaljice pratiće Veliki narodni orkestar Vlade Panovića. Takođe, nastupiće i veliki broj kulturno –umetničkih društava kao i pevačke grupe i orkestri.

Na brojnim štandovima će biti i specijaliteti ovoga kraja – čuvena je rakija šljivovica, proizvodi od voća …

Pročitaj i ...

cena meda pčelari med pravi sajam pčelarstva med svaki dan sajam meda amitraz u medu

Sajam meda Tašmajdan 29. 09 – 03.10 2021. godine

Prilika da kupite med proverenog kvaliteta - Sajam pčelarstva Tašmajdan