Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Manifestacija u Baču, riblji paprikaš za sve namernike

Manifestacija u Baču, riblji paprikaš za sve namernike

Po 16. put u Baču se održava manifestacija “Bački kotlić 2019.” u subotu, 17. avgusta od 17 časova. Leto je pravo vreme da se spremaju riblji specijaliteti zato dođite u Bač da zajedno kuvamo, družimo se i postanemo prijatelji, ako već nismo.

U parku, u Baču, će biti mesto gde će se okupiti majstori od ribe. Kotizacija za takmičare je 3.000 dinara (za ekipu od 6 takmičara). Dobijate drva, ribu i sto sa klupama. Očekuje vas prijatno okruženje, za dobro raspoloženje će bit zaduženi Delić, Škoro i Ivana, u kulturno umetničkom delu programa nastupiće KUD „Mladost“ Bač.

Manifestacija u Baču – subota, od 17 sati

Kako se spravlja najbolji riblji paprikaš? Svako će Vam reći da je onja što ga on skuva je bez premca. Istorija kaže da se u stara vremena znalo gde se kuva njbolji riblji paprikaš- od Mohača do Bača. Obavezno je da sadrže tri vrste ribe_šaran,štuka i som. Jedan od načina spremanja: 2 kilograma šarana, 200 grama štuke,soma, 200 grama seckanog crnog luka, 4 kašike slatke paprike, 1 kašika ljute paprike (bezdanske), pola čaše paradajz soka i 2 litre vode. Kuva se oko 45 minuta, nikada se ne meša nego se kotlić samo blago zaljulja. Kada počne da “šapuće”, to je znak da još samo 5 minuta i gotov je. Kada se servira ne može niti bez domaćih rezanaca.

Dobrodošli!

Pročitaj i ...

podsticaji 2019 manifestacija konkurs za turizam lorist sajam lorist novi sad turizam na selu ruralni razvoj

Seoski turizam je nova šansa za mlade na selu

Doba korone je uputilo mnoge na selo, da žive bez zabrana i uz sve blagodeti prirode. Turizam na selu je pravi izbor.