Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Manifestacija u Baču, riblji paprikaš za sve namernike

Manifestacija u Baču, riblji paprikaš za sve namernike

Po 16. put u Baču se održava manifestacija “Bački kotlić 2019.” u subotu, 17. avgusta od 17 časova. Leto je pravo vreme da se spremaju riblji specijaliteti zato dođite u Bač da zajedno kuvamo, družimo se i postanemo prijatelji, ako već nismo.

U parku, u Baču, će biti mesto gde će se okupiti majstori od ribe. Kotizacija za takmičare je 3.000 dinara (za ekipu od 6 takmičara). Dobijate drva, ribu i sto sa klupama. Očekuje vas prijatno okruženje, za dobro raspoloženje će bit zaduženi Delić, Škoro i Ivana, u kulturno umetničkom delu programa nastupiće KUD „Mladost“ Bač.

Manifestacija u Baču – subota, od 17 sati

Kako se spravlja najbolji riblji paprikaš? Svako će Vam reći da je onja što ga on skuva je bez premca. Istorija kaže da se u stara vremena znalo gde se kuva njbolji riblji paprikaš- od Mohača do Bača. Obavezno je da sadrže tri vrste ribe_šaran,štuka i som. Jedan od načina spremanja: 2 kilograma šarana, 200 grama štuke,soma, 200 grama seckanog crnog luka, 4 kašike slatke paprike, 1 kašika ljute paprike (bezdanske), pola čaše paradajz soka i 2 litre vode. Kuva se oko 45 minuta, nikada se ne meša nego se kotlić samo blago zaljulja. Kada počne da “šapuće”, to je znak da još samo 5 minuta i gotov je. Kada se servira ne može niti bez domaćih rezanaca.

Dobrodošli!

Pročitaj i ...

bojadiser vreme je tamjanika alikante vino u buradima mlado vino filtracija

Dan mladog Portugizera 19. novembra 2021. u Irigu

Dan mladog portigizera u Irigu 19. novembra 2021. godine.