Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Manifestacije za turiste i domaćine – Konkurs AP Vojvodina

Manifestacije za turiste i domaćine – Konkurs AP Vojvodina

Manifestacije u AP Vojvodini su postale tako brojne da skoro svako mesto ima barem jednu manifestaciju tako da su manifestacije za turiste i domaćine prava sreća. Postoje manifestacije koje poseti više od 50.000 posetilaca, postale su omiljena turistička destinacija, pružile gazdinstvima mogućnost da prodaju svoje proizvode i ostvare dodatni prihod i ovaj konkurs u vrednosti 25 miliona dinara je namenjen baš njima. Otvoren je do utroška sredstava, zaključno sa 16.5.2019.

gastro srem
Stara dobra vremena – manifestacije za turiste i domaćine

Cilj Konkursa za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2019. godini na teritoriji AP Vojvodine jeste bolja promocija i podizanje kapaciteta ruralne sredine, kao i povezivanja poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih finansijskih sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2019. godini, na teritoriji AP Vojvodine.

Minimalni iznos po jednoj prijavi je 10.000,00 dinara, a maksimalni 1.000.000,00 dinara.

Manifestacije za turiste i domaćine

Bespovratna sredstva su namenjena su za:

  • podršku za organizovanje naučno stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara, radionica, tribina i predavanja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (zakup prostora, angažovanje konsultanata, prevodioca i tehničkog osoblja, putne i troškove boravka, izrada dizajna i štampanja promotivnog i stručnog materijala)
  • podršku za organizovanje sajmova i izložbi u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama izgradnje, odnosno zakupa štanda, zakupa bine ozvučenja i osvetljenja, izrada dizajna i štampanje promotivnog materijala, oglašavanje u štampanim i elektronskim medijima, troškovi putovanja, troškovi kupovine materijala za izradu tradicionalnih rukotvorina i kupovine pehara i medalja za nagrade)

Tako se daje podrška lokalnim manifestacijama sa svrhom očuvanja tradicionalnih zanata i proizvodnje lokalnih proizvoda, zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama, izgradnja odnosno zakup štanda, izrada dizajna i štampanje promotivnog materijala, zakup bine, ozvučenja i osvetljenja, troškovi putovanja, troškovi kupovine materijala za izradu tradicionalnih rukotvorina i kupovine pehara i medalja. 

Ko može da učestvuje na konkursu?

Po određenim tačkama Konkursa mogu da učestvuju obrazovne ustanove i naučno-istraživačke ustanove sa teritorije AP Vojvodine korisnici budžetskih sredstava koje je osnovala Republika Srbija AP Vojvodina, lokalne samouprave i udruženja građana sa teritorije AP Vojvodine.

Dodatne informacije na 021/487-46-01 od 10 do 14 časova.

Tekst konkursa, Pravilnik, prijava i ostali obrasci mogu se preuzeti OVDE

Pročitaj i ...

oktoberfest pivo napitak dani piva

Oktoberfest u Novom Sadu, 23 -24. 09 2022.

Oktoberfest za vikend i Novom Sadu, 23. I 24. septembra kod "Promenade". Ulaznice 300 i 700 dinara.