Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Manifestacije za turiste i domaćine – Konkurs AP Vojvodina

Manifestacije za turiste i domaćine – Konkurs AP Vojvodina

Manifestacije u AP Vojvodini su postale tako brojne da skoro svako mesto ima barem jednu manifestaciju tako da su manifestacije za turiste i domaćine prava sreća. Postoje manifestacije koje poseti više od 50.000 posetilaca, postale su omiljena turistička destinacija, pružile gazdinstvima mogućnost da prodaju svoje proizvode i ostvare dodatni prihod i ovaj konkurs u vrednosti 25 miliona dinara je namenjen baš njima. Otvoren je do utroška sredstava, zaključno sa 16.5.2019.

gastro srem
Stara dobra vremena – manifestacije za turiste i domaćine

Cilj Konkursa za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2019. godini na teritoriji AP Vojvodine jeste bolja promocija i podizanje kapaciteta ruralne sredine, kao i povezivanja poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih finansijskih sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2019. godini, na teritoriji AP Vojvodine.

Minimalni iznos po jednoj prijavi je 10.000,00 dinara, a maksimalni 1.000.000,00 dinara.

Manifestacije za turiste i domaćine

Bespovratna sredstva su namenjena su za:

  • podršku za organizovanje naučno stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara, radionica, tribina i predavanja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (zakup prostora, angažovanje konsultanata, prevodioca i tehničkog osoblja, putne i troškove boravka, izrada dizajna i štampanja promotivnog i stručnog materijala)
  • podršku za organizovanje sajmova i izložbi u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama izgradnje, odnosno zakupa štanda, zakupa bine ozvučenja i osvetljenja, izrada dizajna i štampanje promotivnog materijala, oglašavanje u štampanim i elektronskim medijima, troškovi putovanja, troškovi kupovine materijala za izradu tradicionalnih rukotvorina i kupovine pehara i medalja za nagrade)

Tako se daje podrška lokalnim manifestacijama sa svrhom očuvanja tradicionalnih zanata i proizvodnje lokalnih proizvoda, zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama, izgradnja odnosno zakup štanda, izrada dizajna i štampanje promotivnog materijala, zakup bine, ozvučenja i osvetljenja, troškovi putovanja, troškovi kupovine materijala za izradu tradicionalnih rukotvorina i kupovine pehara i medalja. 

Ko može da učestvuje na konkursu?

Po određenim tačkama Konkursa mogu da učestvuju obrazovne ustanove i naučno-istraživačke ustanove sa teritorije AP Vojvodine korisnici budžetskih sredstava koje je osnovala Republika Srbija AP Vojvodina, lokalne samouprave i udruženja građana sa teritorije AP Vojvodine.

Dodatne informacije na 021/487-46-01 od 10 do 14 časova.

Tekst konkursa, Pravilnik, prijava i ostali obrasci mogu se preuzeti OVDE

Pročitaj i ...

podsticaji 2019 manifestacija konkurs za turizam lorist sajam lorist novi sad turizam na selu ruralni razvoj

Seoski turizam je nova šansa za mlade na selu

Doba korone je uputilo mnoge na selo, da žive bez zabrana i uz sve blagodeti prirode. Turizam na selu je pravi izbor.