Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Mlado vino – portugizer u Irigu (subota) 25. 11 2023.

Mlado vino – portugizer u Irigu (subota) 25. 11 2023.

Mlado vino – prvo vino iz ovogodišnje berbe će biti predstavljeno u Irigu – Portugizer  vinarije Mačkov podrum iz Iriga. Sorta Portugizer daje vino bogatog cvetnog i voćnog ukusa. Kao što ime kaže sorta je doneta u 16. veku iz Portugala u regiju Panonske nizije. Rado je korišteno za svadbe u jesen – po tome i naziv Svatovac.

Ove godine će sve početi u Irigu, 25. novembra 2023., uz izbor najlepše pesme posvećene vinu, proglašenjem novog člana udruženja viteza vina  i sve to uz tamburaše i degustaciju sremačkih đakonija.

Izazov za proizvodnju mladog vina je bio postavljen prvi put preddani vina sir vino investicije oprema sir mladi enologe iz Francuske. Primenom nove tehnologije – karbonske maceracije dobija se osvežavajuće vino sa ukusom voća, cveća … Od 1935. godine i ideje tehnologa za proizvodnju mladog vina pokrenulo je sve vinara da ponude prvo vino iz berbe te godine.

Francuska ga slavi kao Božole i sada se proizvodi 70 miliona boca koje u nedelji mladog vina putuje u Japan, Kinu, SAD, Australiju … Proizvodi se od sorte Game.

Italijani prave svoju verziju mladog vina Novelo od kupaže tri sorte crvenog vina, sa proizvodnjom od 25 miliona boca.

Portugizer se uzgaja na brdima Fruške gore, naše Toskane, sa ljubavlju i vrednom pažnjom. To donosi mirisno  grožđe koje uhvati sunčevu energiju u svakoj bobici, minerale iz tla … Bordo boja vina u čaši oduševi sve ljubitelje vina. Toplina obuzme celo telo i uz zvuke tambure lako se zapeva sremački bećarac ili …

Dobrodošli na slavljenje vina, lepih stihova, muziku tamburaša i besplatnu degustaciju mladog vina Portugizer iz podruma vinarije Mačak.

Posle ljutih sremačkih specijaliteta probajte i druga vina Vinarije Mačak – Incognito (Rajnski rizling), a posle sremačkih kolača Traminac mirisavi.

Irig, Vinska ulica, subota 25. novembar 2023. od 12 časova.

od 12:00 Otvaranje Vinske ulice

od 15:00 – 17:00 Proglašenje najlepše pesme o vinu, proglašenje novog člana udruženja viteza vina

od 17:00 – 19:00  koncert Đorđa Čavića

Dobrodošli!

Mlado vino – prvo vino iz ovogodišnje berbe – Portugizer

Pročitaj i ...

metanol rakija od šljiva rakija od suvih

Kazanova festival rakije u Novom Sadu

Kazanova festival rakije u Novom Sadu po prvi put. Biće prisutno 25 proizvođača premijum voćnih rakija. U organizaciji „Wine Fest“-a u hotelu Šeraton u Novom Sadu održaće se prvi Kazannova festival rakije.