Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Novosadski sajam – jedan vek postojanja

Novosadski sajam – jedan vek postojanja

Novosadski sajam traje jedan vek, tako dugi period trajanja pokazuje kvalitet sajamske aktivnsti. Tokom poslednjih godina Novosadski sajam je doživeo velike izazove. Prošle su godine COVID -a i održavanje manifestacije on – line. Sada je nova prilika da Novosadski sajam pokaže koliko je važno njegovo postojanje.

Veliki broj kompanija, preduzeća,malih privrednika je svoje predstavljanje učinilo jjoš uspešnijim samim dolaskom na sajam. Stekli su uvid u svoje mesto na tržištu, upoznali i dobili nove klijente i ostvarili dalji napredak u svom poslovanju.

Poljoprivreda je sada najvažnija grana koja se predstavlja na Novosadskom sajmu. U doba kada nam resursi postaju sve manji, kada zemljište je sve važniji resurs Novosadski sajam predstavlja pravu šansu da obezbedi dalji razvoj poljoprivrede.

Novosadski sajam – jedan vek postojanja

Tokom prošle godine poljoprivreda je pokazala da je oslonac za državu i njene stanovnike. Na Novosadskom sajmu se tokom protekle godine moglo utvrditi koliko nove tehnologije doprinose ekonomičnosti i produktivnosti u poljoprivredi.

Na Novosadskom sajmu su održana brojna predavanja o korištenju IT tehnologije u poljoprivredi. Institut “Biosens” je predvodnik primene nauke u poljoprivredi. Njihov portal je mnogim poljoprivrednicima omogućio uštede u đubrenju njiva, efikasnijem korištenju sistema za navodnjavanje, povećanju produktivnoti – višim prinosima po jedinici površine.

Važan segment je i osiguranje useva, domaćih životinja, objekata i zaštita od elementarnih nepogoda . Kompanija “Globos osiguranje ” je kompanija partner Novosadskog sajma . Svojom delatnošću je mnogim poljoprivrednicima spasila prihod od letine, uzgoja stoke naknadama osiguranja. Tako im je obezbedila mogućnost da nastave delatnost i sledeće sezone

Tokom 2024. godine Međunarodni poljoprivredni sajam će se održati od 18 do 25. maja. Prilika za sve poljoprivrednike da na jednom mestu saznaju novosti u primeni nauke u poljoprivredi, mogućnosti kreditiranja mašina, alata i izgradnje objekata.

Tokom dana održavanja manifestacije poseban dan je Dan stočara. Na izložbi su najbolji primerci svoje rasa, sa velikim genetskim potencijalima koja će doprineti većoj proizvodnji, bržem prirastu, samim tim većem prihodu gazdinstva, preduzeća ili zadruge.

Poljoprivredni sajam se održava od 18 – 23. maja 2024. godine.

U maju 2024. , na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, čeka Vas mnogo novih ponuda, najsavremenijih mašina, novih saznanja kako da unapredite gazdinstvo, povećate produktivnost i proizvodite više i kvalitetnije.

Dobrodošli !

Pročitaj i ...

vino od interfest novi sad

Interfest Novi Sad u slavu vina od 21 – 22. jun 2024.

Ljubitelji vina i druženja, ponesite dobro raspoloženje i dođite na Interfest Novi Sad od 1-3. jula 2021. Dobrodošli.