Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Oktobarfest u Beogradu 4 – 5. oktobar 2019.

Oktobarfest u Beogradu 4 – 5. oktobar 2019.

Poštovaoci piva od hmelja, pšenice i raži – Oktobarfest u Beogradu je prilika da probate nove ukuse i podsetite se starih ukusa piva. Tokom dva dana u hali 5 Beogradskog sajma samo uživanje.

Ispred hale 5 biće Oktobarfest šator gde ćete uz akustičnu muziku uživati u čuvenim nemačkim belim kobasicama, desetinama vrsta piva i učestvovati u brojnim takmičenjima.

Sve veći broj “kraft” pivara u Srbiji će ponuditi svoja piva koja proizvode od sirovina koje smo nekad koristili. Za one koje vole novitete tu su i piva sa ukusima voća, cimeta, čokolade…

Pročitajte i: Pivo napitak od hmelja, ječma

Sve je počelo u SAD-u 1970-im. Uzgajivači hmelja su eksperimentisali sa “divljim” sortama hmelja koje nisu bile “dosadne” kao one iz Nemačke i Engleske. Otvorene su male pivare sa posebnim ukusima piva koje su odmah našle svoje sledbenike. Danas ih u SAD-u ima više od 5.000. I Srbija se priključila novom stilu proizvodnje NE-dosadnih piva iz velikih pivara. Jedna od njih izvozi i pivo u Belgiju, prestonicu piva Evrope.

Ulaz do 20 sati je besplatan, posle toga sata ulaznica je 300 dinara.

Oktobarfest u Beogradu

4. oktobar: Girls, boys and toys Beogradski Tribute BIJELO DUGME

5. oktobar: Deca iz vode / EKV tribute band project / Electric Funx

Takmičenja će biti tokom celog dogadjaja: Najbrži u ispijanju piva (kako muškarci tako i žene), Krigla maraton, Najlepša i najlepši mokre majice…

Vaše je samo da dođete dobro raspoloženi, ostalo će Vam se samo desiti.

Pročitaj i ...

dani vina sir vino investicije oprema sir mladi

Muzika vino i Novi Sad vas pozivaju u goste za vikend

Prilika da ovaj vikend provedete uzbudljivo i da vas muzika, vino i glas Lene Kovačević i Zvonka Bogdana podsete na stare ljubavi, izmami osmeh i zaigrate.