Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Pihtijada Rumenka 7-8. februar 2020. godine

Pihtijada Rumenka 7-8. februar 2020. godine

Vreme je zimskih radosti (bez snega) i “teške” hrane, Pihtijada Rumenka za vikend je nešto što se ne propušta. Vredne ruke domaćica spremiće pihtije, jelo koje polako odlazi u zaborav.

Tokom održavanja Zimskih dana kulture, kulinarstva i starih zanata u Rumenci (mestu pored Novog Sada) podsetićete se nekadašnjeg gurmanskog dodatka koje je bilo rado viđena na stolovima širom Vojvodine.

Sastavni deo manifestacije je i izložba rukotvorina žena koje vredno tokom zimskih meseci vezu, tkaju… U Kulturnom centru je predavanje o istoriji mesta. Tokom dana su koncerti kulturno umetničkih društava dok je veče rezervisano za koncert lokalnih muzičkih bendova.

Manifestacija se održava na prostoru rukometnog igrališta u ulici Cara Lazara u Rumenci.

Pihtijada Rumenka

Pihtije su jelo za prave gurmane. Njihov način pripreme je jednostavan: jedna butkica, par svinjskih papaka, jedan ribić, beli luk u ljusci, biber i so. Kuvati na laganoj vatri dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Obareno meso složiti u pliću posudu, preliti proceđenom supom u kojoj se kuvalo i ostaviti na hladno mesto (možete to uraditi i u modle). Kada se stisne masa dobro popapriti i posuti seckanim komadima belog luka. Iseći na kocke i poslužiti. Prijatno!

Petar Jovičić

Pročitaj i ...

ribarske večeri bodrog fest manifestacija u baču

Sombor manifestacija 20. juna – Somborski kotlić

Za ljubitelje dobrog zalogaja u Somboru 20. juna 2020. se održava manifestacija "Somborski kotlić". Poštujte preporuke lekara.