Najnovije vesti
Početna » Događaji » Ravangrad 13. put Festival vina u Somboru

Ravangrad 13. put Festival vina u Somboru

Stigao je čas da se u slavu vina poseti Ravangrad 13. Festival vina u Somboru, u subotu 3. decembra 2022. godine. Prilika da posetite taj čuveni Sombor u pesmi opevan.

Dođite i pre otvaranja Festivala vina da posetite Preparandiju -prva Srpska učiteljska škola osnovana 1816. godine. Neizostavno je da pogledate sliku “Bitka kod Sente” u Velikoj sali somborske Županije. Slika je delo Franca Ajzenhuta. Njen format je 4 x 7 metara i predstavlja slikarevu impresiju velike pobede hrišćanske vojske nad turskom vojskom pod vodstvom Eugena Savojskog davne 1697. godine.

Ravangrad 13. put Festival vina

Turistička Organizacija Grada Sombora organizuje, XIII Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“.

Festival će biti održan 03. decembra 2022. godine u Sokolskom domu (Venac vojvode Petra Bojovića 11).

Radno vreme Festivala biće: od 12 h – 20 h.

Pročitajte i: Dionis i Probus u vinogradu

Na XIII Međunarodnom festivalu vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ očekujemo oko 100 izlagača: vina, rakije, hrane, ugostiteljskih objekata, turističkih organizacija… iz Srbije i zemalja okruženja.

U vinu je istina – Ravangrad Wine Fest – Sombor

Uz ulaznicu od 400 dinara, svaki posetilac će dobiti vinsku čašu i katalog izlagača. Tokom trajanja festivala, posetioci će moći da uživaju osim u kvalitetnim vinima i ukusnoj hrani, tako i u pratećem programu koji će uključivati kulturno umetnički – muzički deo, stručna predavanja, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća.

Vino je strast i ljubav, život pun odricanja, ali i velikog zadovoljstva kada iznedrite vino koje obraduje zaljubljene u vino i njegove čari.

Dobrodošli i živeli !

izvor TO Sombor

Pročitaj i ...

novosadski salon festival srpskih prokupac vinarija kovačević vino je kvalitet kalemova dan prokupca

Šumadijska vina za ponos – Novi Sad, subota

Šumadija Wine fest održava se u novosadskom Hotelu Sheraton, 28. oktobra 2023. godine.