Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Ravangrad 11. put Festival vina u Somboru

Ravangrad 11. put Festival vina u Somboru

Stigao je čas da se u slavu vina poseti Ravangrad 11. Festival vina u Somboru, u subotu 7. decembra 2019. godine. Prilika da posetite taj čuveni Sombor u pesmi opevan.

Dođite i pre otvaranja Festivala vina da posetite Preparandiju -prva Srpska učiteljska škola osnovana 1816. godine. Neizostavno je da pogledate sliku “Bitka kod Sente” u Velikoj sali somborske Županije. Slika je delo Franca Ajzenhuta. Njen format je 4 x 7 metara i predstavlja slikarevu impresiju velike pobede hrišćanske vojske nad turskom vojskom pod vodstvom Eugena Savojskog davne 1697. godine.

Ravangrad 11. put Festival vina

Turistička Organizacija Grada Sombora organizuje, XI Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“.

Festival će biti održan 07. decembra 2019. godine u Sokolskom domu (Venac vojvode Petra Bojovića 11) i Mađarskoj građanskoj kasini ( Venac vojvode Petra Bojovića 13).

Radno vreme Festivala biće: od 12 h – 21 h.

Pročitajte i: Dionis i Probus u vinogradu

Na XI Međunarodnom festivalu vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ očekujemo oko 100 izlagača: vina, rakije, hrane, ugostiteljskih objekata, turističkih organizacija… iz Srbije i zemalja okruženja.

U vinu je istina – Ravangrad Wine Fest – Sombor

Uz ulaznicu od 300 dinara, svaki posetilac će dobiti vinsku čašu i katalog izlagača. Tokom trajanja festivala, posetioci će moći da uživaju osim u kvalitetnim vinima i ukusnoj hrani, tako i u pratećem programu koji će uključivati kulturno umetnički – muzički deo, stručna predavanja, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća

Predavanje će održati dr Tatjana Pivac (PMF Novi Sad) sa temom: Prednost i izazovi vinskog turizma – međunarodna perspektiva

dipl. ing Ljubica Radan – Degustacija velikih vina

izvor TO Sombor

Pročitaj i ...

sjenička mleko prerada sajam etno rumfest gastronomija

Sajam Etno hrane i pića Beograd 23 – 26.11.2019.

Pravo mesto da osetite ukuse iz naše Srbije - Sajam Hrane i pića, sajam tradicionalnih proizvoda od 23. novembra u Beogradu.