Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Regata na Drini 20 – 24. jul 2022. godine – Bajina Bašta

Regata na Drini 20 – 24. jul 2022. godine – Bajina Bašta

Spremite se za nezaboravan doživljaj, regata na Drini će Vam doneti nove prijatelje, adrenalin i fotografije koje ćete pokazivati svojim unucima. Dođite u Bajinu Baštu na mini odmor od pet dana, od 20. do 24. jula 2022. godine.

Sve je počelo u julu mesecu daleke 1994. godine kada su organizatori želeli da sačuvaju uspomenu na hrabre splavare na Drini. Sada je to najveća manifestacija u Srbiji koja ima za glavnu odliku spust rekom – više od 100.000 učesnika se tokom pet dana upozna sa krajolikom pored Drine, starim običajima, muzikom, starim zanatima i proizvodima ovoga kraja dok za mlađe su tu rok i pop koncerti.

Regata na Drini

Drina je reka koja vas privuče svojom lepotom, zavolite je na prvi pogled. Zato povedite svoje prijatelje i za ovu nedelju svi putevi vode u Bajinu Baštu, na obale Drine.

regata na drini
Regata na Drini.

Manifestacija je obogaćena sa ponudom proizvoda sa lokalnih voćnjaka, vinograda, farmi – sajam meda i domaćih jela i pića, koncerti kulturno umetničkih društava i predtakmičenje trubača za glavnu binu u Guči.

Prvog dana (20. juli 2022.) održava se skup „Buba kluba Srbije“. Bube će biti izložene u kampu.

Drugi dan (21. juli 2022.) je rezervisan za majstore riblje čorbe koji će pokazati svoje umeće na ušću reke Vrelo kod Perućca.

Treći dan (22. juli 2022.) je koncert Ace Lukasa , Željka Vasića.

Četvrti dan (23. juli 2022.) je najveći događaj cele manifestacije – spust rekom Drinom koji počinje u 11 sati. Veče će obeležiti koncert “Most fest”,

Pročitaj i ...

kosidba na rajcu

Kosidba na Rajcu od 15 – 17. jula 2022. godine

Prilika da vidite stare običaje, najbolje kosače i probate jela po receptima koja su još naši preci kuvali - Kosidba na Rajcu.